Коли можна взяти шлюб влітку 2011 року?

Поділитися

Ви вже вирішили, що будете святкувати своє весілля влітку або цієї осені? Якщо так, вам вже зараз необхідно забронювати дату з урахуванням церковних свят. Врешті-решт, вільними залишається не так багато вихідних, тому хто перший вирахує та забронює ці числа, тому і буде легше втілити усі свої мрії у життя.

Цього року червень не можна назвати сприятливим місяцем для святкування весілля. Окрім другого червня (Вознесіння) перша половина місяця хоч і є вільною, то починаючи з 12 червня (неділя) усі православні святкують Трійцю, а 13-19 включно Троїцьку седьмицю. А з 20 червня до 11 липня триває Петрів піст. Тому попри усі бажання, обирати цей місяць не варто: це час не лише відпусток для більшості весільних підрядників, а й несприятливий час згідно церковного календаря.

Якщо в липні викреслити з календаря першу його половину – Петрів піст до 11.07 та свято апостолів Петра та Павла, що святкується 12 липня, сумарно виходить, що з десяти вихідних липня для весілля відкриті шість: 16-17, 23-24 та 30-31 липня.

Серпень традиційно не можна обирати для святкування весілля: лише три вихідні дні залишаються для молодят, а саме: 6.07, 7.07 та 13.07. Успінський піст починається з 14 серпня і триває до 27 включно,а 28.07 віруючі святкують велике свято Успіння богородиці. На жаль, серпень не може порадувати нас розмаїттям доступних вихідних.

Що ж можна сказать про вересень? Як правило, і він не дає великого вибору дат для молодих пар. Цього року так казати про нього не можна. Лише 11 вересня, неділя, є пісним днем, коли згідно церковних законів не можна укладати шлюб, а усі інші дні є відкритими для вас! Щоправда, треба врахувати і погодні умови: навряд ви захочете святкувати весілля в холод, тому обирати другу половину вересня я не раджу.

Після доволі детального огляду сприятливих вихідних днів літа та першого місяця осені, варто повторити лише ті, які можна обрати для взяття шлюбу:

– у лині такими днями є 16-17.07, 23-24.07 та 30-31.07;
– у серпні 06.07, 07,07 та 13.07
– у вересні усі вихідні, крім 11.09.

Пам’ятайте: навіть на вересень вже треба бронювати дату вже зараз, повідомляє сайт “Пара молода”

Островський Руслан – кращий в Україні снукерист

На початку свого перебування у Тернополі монахи-францисканці жили в монастирі сестер-студиток у Великих Гаях