На початку свого перебування у Тернополі монахи-францисканці жили в монастирі сестер-студиток у Великих Гаях

Поділитися

В травні 1994 р. вперше приїхав на Україну посланець від о. архимандрита ЧБМ Германа Шаліка – о. д-р. Юстин Відух, щоб провести переговори з Владикою УГКЦ Михаїлом Сабригою про заснування Чину Братів Менших в візантійсько-українському обряді. Владика прихильно поставився до цієї пропозиції, та обіцяв, що по приїзді братів францисканців вони отримають ділянку землі з розпочатою будовою каплиці, яка знаходиться на масиві “Аляска” по вул. Тарнавського. З Божою допомогою 14-го жовтня 1994р. Отці Францисканці: о. Елігіуш Сінковський, і о. диякон Ян-Канти перетнули польсько-українську границю в день Покрови Пресвятої Богородиці.
На початку свого перебування деякий час жили в монастирі сестер Студиток в с. Великі Гаї. Згодом найняли мешкання на 9-поверсі по вул. Володимира Великого 5 кв.165.
Владика Михаїл Сабрига ЧНІ 18-го жовтня 1994р. дав земельну ділянку враз з розпочатою будовою каплиці та благословив їм.
Цього ж року 11-грудня після Божественної Літургії відбулося урочисте передання парафії братам францисканцям. При переданні були присутні о. декан Андрій Говера, о.Василь Онищук, о. Протоігумен Дамян Шойда ЧБМ, о. Елігіуш Сінковський, о. диякон Ян-Канти Пєхота, та о. Василь Пришляк (Селезіянин).
Першим парохом став о. Елігіуш Сінковський. Служби Божі відправлялись під Хрестом кожної Неділі та Свята.
Під кінець 1995 року розпочалось будівництво монастиря, а в 1996 році брати вже перенеслися до нозбудованої обителі.
В травні 1997р. о. протоархимандрит Герман Шалік призначив першого ігумена в Тернопільському Монастирі – о. Яна Канти Пєхоту.
28-го липня 1998р зареєстровано статут монастиря “Пресвятої Богородиці” Чину Братів Менших східного обряду в Тернополі.
В 1998р. розпочато будову Церкви Св. Петра. 12-го липня 2005р. в день Верховних Апостолів Петра і Павла була посвячена примонастирська Церква Св. Ап. Петра, повідомляє сайт монастиря Братів Менших (францисканців) східного обряду в Тернополі

Коли можна взяти шлюб влітку 2011 року?

Відвідайте виставку до Дня Матері