На Шумщині впіймали автокрадія

Поділитися

Автокрадіжки остерігається чи не кожен власник транспортного засобу. Однак часто саме господарі «залізних коней»спонукають до злочину «нечистих на руку» людей, залишаючи незачинений транспорт без нагляду поблизу будинків, кафе чи магазинів.
42-річний мешканець села Кути Шумського району залишив свою легківку на вулиці поблизу сільського магазину. Поспішаючи до крамниці, чоловік необачно залишив ключі від авто в замку запалювання і одразу поплатився за свою легковажність. Коли через декілька хвилин власник «дев’ятки» вийшов з магазину, атомобіля й слід прохолов. Потерпілий одразу поспішив повідомити міліціонерів про крадіжку.
Правоохоронці оперативно взялися розслідувати злочин. Орієнтування щодо викрадення автомобіля було надіслано на всі пости ДАІ, а також у сусідні Рівненську та Хмельницьку області, з якими межує Шумський район. Завдяки злагодженим професійним діям працівників Шумського райвідділу внутрішніх справ, водія-викрадача вдалося затримати вже через декілька годин.

44-річний житель одного з сіл Рівненської області вже не раз відбував покарання за скоєння тяжких злочинів, зокрема й за крадіжку авто. Чоловік нещодавно достроково звільнився з місць позбавлення волі та перебував на іспитовому терміні. Однак це не спинило лиходія від скоєння чергового злодіяння. Завітавши на свята до родичів на Шумщину, чоловік вдруге спокусився на чуже авто.
Тиняючись селом, вже добряче захмелілий зловмисник помітив на вулиці відчинений транспортний засіб. Не роздумуючи, сів за кермо та рушив якнайдалі від села. Злодій, не маючи навіть посвідчення водія, задумав без перешкод дістатися викраденим авто до власної домівки на Рівненщину. Аби вистачило бензину, він вже в сусідній області заїхав до знайомого та позичивши гроші, заправив авто. Однак успішно доїхати до місця проживання автокрадію завадили працівники міліції. Шумські інспектори ВДАІ спільно з рівненськими колегами перехопили викрадений автомобіль на автодорозі поблизу села Бірки Дубненського району. Зловмисника затримано та поміщено в ізолятор тимчасового утримання Шумського райвідділу внутрішніх справ. Проти нього порушено кримінальну справу за статтею 289 частина 2 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом.

Марія Чашка: Ми не маємо права мовчати

У Збаражі наліпили 5000 вареників