На Тернопіллі членам сімей загиблих на виробництві надали грошову допомогу на суму 3 тисячі 750 гривень

Поділитися

З нагоди відзначення Дня охорони праці під девізом “Система управління охороною праці: шлях до постійного вдосконалення” в рамках Всесвітнього Дня охорони праці президією обласної ради профспілок затверджено план з підготовки і проведення в області відповідних заходів, який за участю обласних галузевих профорганізацій був реалізований.

Зокрема, під час Тижня охорони праці, який проводився з 22 по 28 квітня 2011 року, на підприємствах, в організаціях та установах різних галузей профактивісти інформували працівників про мету, яку переслідують організатори цих заходів, разом із роботодавцями на місцях провели різні рівні адміністративно-громадського контролю за станом охорони праці, результати яких розглянуті на спільних засіданнях адміністрації та профспілкових комітетів. Технічний інспектор праці облпрофради взяв участь у спільних з теруправлінням Держгірпромнагляду комплексних перевірках стану промислової безпеки та охорони праці на підприємствах м.Тернополя. Загалом, у сфері житлово-комунального господарства на 11 підприємствах і господарствах проведені внутрішні перевірки стану охорони праці та на 2 підприємствах – зовнішні. Здійснено також низку оперативних дій – оформлено кутки з охорони праці, обладнано стенди.

На ряді підприємств та організацій галузей проводилися конкурси на краще налагодження роботи з охорони праці та пожежної безпеки. Зокрема, вони організовувалися у системах ВАТ “Укртелеком”, ДП “Укрпошта”, у житлово-комунальних господарствах, закладах культури. Кращі працівники (44) та підрозділи (19) відзначені дипломами, преміями, а представники кращих підприємств взяли участь в обласному огляді-конкурсі.

Продовжувалася спільна робота з облдержадміністрацією та організацією роботодавців області з проведення обласного конкурсу “Краще підприємство з охорони праці у 2010 році”. На засіданні оргкомітету за участю представників профспілок розглянуто подані на конкурс матеріали, визначено переможців. Перше місце і грошову премію присуджено колективу КП “Тернопільводоканал”,  відповідно відзначені за друге місце – ПАП “Іванівське” (с.Іванівка Теребовлянського району) та третє місце – колектив Борщівського міжрайонного управління водного господарства.

29 квітня ц.р. в церкві Воздвиження Чесного Хреста в м.Тернополі на замовлення обласної ради профспілок відбулася поминальна служба пам‘яті тих, хто загинув на виробництві чи помер від професійного захворювання. У молебні взяли участь працівники облпрофради, обласних галузевих профорганізацій, керівники та відповідальні працівники управління Держгірпромнагляду в області, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань в області, родичі, друзі, знайомі загиблих.

Надано грошової допомоги 11 потерпілим (членам сімей загиблих) на суму 3750 грн., в т.ч. за кошти роботодавця – 3 тис. грн. Шести особам надана допомога у забезпеченні продуктами харчування,  паливом; двом – на ремонт житла, систем опалення; у трьох випадках – на спорудження пам’ятників, впорядкування могил загиблих.

У рамках Тижня охорони праці в Будинку профспілок відбувся “круглий стіл” за участю представників обласної ради профспілок, керівників та відповідальних працівників управління Держгірпромнагляду в  області, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, організації роботодавців  області, головного управління праці та соціального захисту обласної державної адміністрації, територіальної державної інспекції праці.

Під час проведення “круглого столу” присутні порушили проблемні питання охорони праці, техніки безпеки в бюджетних та галузях економіки області, визначили шляхи їх вирішення. Після закінчення засідання його учасники посадили дерева на Алеї пам’яті загиблих на виробництві у парку “Топільче”, повідомили “Про все” у прес-службі обласної ради профспілок

З тернопільськими вкладниками “Родовід Банку” розрахуються до кінця серпня

Після подій 9 травня влада змінює тактику, але не стратегію. У чому програла “Свобода” у Львові та Тернополі?