На Тернопільщині розпочато роботи з моніторингового дослідження ґрунтів

Поділитися

З початком вегетаційного періоду розпочинаються моніторингові дослідження стану ґрунтів Тернопільщини. Вони проводяться з метою оцінки вмісту забруднюючих речовин у ґрунтах різного призначення.

Відбір проб ґрунтів та їх аналіз двічі на рік (навесні та восени) проводить Державна екологічна інспекція у Тернопільській області, як один із суб’єктів моніторингу довкілля області.

Загалом в обласному центрі та районах області визначено 26 точок спостереження, які розміщені з урахуванням результатів моніторингу попередніх років, біля основних транспортних розв’язок та джерел забруднення ґрунтів. Аналіз відібраних проб проводиться за 27 показниками, у тому числі 9 – важкі метали. Подібні спостереження проводяться, починаючи з 1995 р..

Крім того, починаючи з 2009р., фахівцями Держекоінспекції в області проводиться моніторинг стану ґрунтів поблизу сміттєзвалищ з метою визначення їх впливу на довкілля. Проби ґрунтів для подібних досліджень будуть відбиратися із санітарно-захисної зони сміттєзвалищ в усіх районах області та на Малашівському сміттєзвалищі, розповів “Про все” начальник Держекоінспекції в області М. Батіг.

 

1-5 червня у Тернополі відбудеться “Літературний фестиваль для дітей “Дивокрай”

Що з правами людини на Тернопільщині?