Що з правами людини на Тернопільщині?

Поділитися

Сьогодні в приміщенні обласної ради відбулася прес-конференція «Права людини в Україні: давні проблеми та нові загрози». Ініціаторами конференції були представники Української гельсінської спілки з прав людини. Вони прокоментували зміст доповіді українських правозахисних організацій «Права людини в Україні 2009-2010».

На прес-конференцію, окрім учасників і журналістів завітали представники всіх силових відомств Тернопілля. Але правозахисники доволі мляво говорили про порушення прав мешканців нашого краю. Значно сміливіше вони йшлося про всеукраїнський маштаб (див. відео)

За словами голови громадської організації «Гельсінська ініціатива-ХХІ» Олександра Степаненка,  щорічні доповіді правозахисних організацій є спробами систематичного аналізу стану та змін у сфері дотримання прав людини та основних свобод, закріплених у національному законодавстві та міжнародних правових актах.  Доповіді щоразу видаються українською та англійською мовами.

Головний висновок авторів доповіді «Права людини в Україні 2009-2010» такий – ситуація у сфері дотримання прав людини впродовж останнього року має тенденцію до погіршення. Найбільш красномовними підтвердженнями цього висновку доповідачі назвали стрімке зростання кількості випадків загибелі затриманих у відділах МВСУ, кримінальні переслідування членів колишнього уряду, лідерів «підприємницького» майдану, представників опозиційних громадських організацій, журналістів, літераторів, а також численні факти, що свідчать про обмеження свободи мирних зібрань, цензура ЗМІ.

Учасники прес-конференції зазначили, що доповіді про права людини в Україні за 2004-2010 роки доступні для ознайомлення На Інтернет-сторінці Української Гельсинської спілки з прав людини – http://helsinki.org.ua/

На Тернопільщині розпочато роботи з моніторингового дослідження ґрунтів

Ремонтні роботи на найвідоміших спортивних об’єктах Тернопільщини розпочнуться якнайближчим часом