Реєстрація скутерів закінчується

Поділитися

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №436 від 20 квітня 2011 року передбачено що перша реєстрація скутерів, мопедів придбаних до 23 грудня 2009 року об’єм двигуна яких менше 50 куб.см. можуть бути зареєстровані в підрозділах РЕП за спрощеною схемою. Іншими словами власники вище вказаних скутерів мають можливість зареєструвати свої транспортні засоби подавши в підрозділ РЕП за місцем прживання заяву та пояснення, де придбано даний скутер. Під час реєстрації здійснюється перевірка номерних агрегатів, чи вони не значаться в розшуку, не перебиті чи підроблені , а також чи потужність двигуна не перевищує 50 куб.см, на кожен скутер видається відповідний номерний знак та реєстраційне свідоцтво.

Якщо ж власник скутера придбав його в торгівельній організації або після вищезазначеного терміну, то підставою для реєстрації буде офіційний документ торгівельної організації про придбання. Реєстрація буде здійснюватися лише після пред’явлення відповідних документів що засвідчують факт придбання його власником.

На даний час вартість здійснення реєстрації становить  367 грн.33 копійки. Всього ж  по області зареєстровано понад 2000 даних транспортних засобів.

 

Для керування скутером необхідно мати посвідчення водія категорії А1 що видається з 16-ти років. Його  можна отримати пройшовши курс навчання в організаціях, які здійснюють підготовку водіїв відповідної категорії та здавши теоретичний та практичний екзамен в Державтоінспекції.  Для осіб отримали  посвідчення до березня 2008 року категорії А, категорія А1 відкривається автоматично.

 

Заступник начальника ВДАІ УМВСУ

підполковник міліції                                                    Віктор Мороз

За награбовані гроші купили наркотики

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості нещодавно відбувся міні – ярмарок вакансій для осіб з обмеженими фізичними можливостями