У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості нещодавно відбувся міні – ярмарок вакансій для осіб з обмеженими фізичними можливостями

Поділитися

Мета таких заходів –пропозиція можливого працевлаштування громадян з обмеженою працездатністю на підприємствах та установах міста та району.

Ця категорія громадян потребує не тільки певних умов праці, їй необхідна також соціально-психологічна адаптація. Працевлаштування осіб з особливими потребами – один з найактуальніших аспектів діяльності служби зайнятості.

З початку року в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебувало на обліку 158 осіб з обмеженими фізичними можливостями. В результаті активної проведеної роботи спеціалістами центру зайнятості 28 чоловік працевлаштовано, з них 17 осіб – на заброньовані місця для працевлаштування інвалідів, 2 особи працевлаштовані за рахунок надання дотацій роботодавцям. Протягом січня-квітня цього року 5 осіб проходили професійне навчання (підвищення кваліфікації) за професіями інженер, економіст, програміст, бухгалтер, менеджер малого підприємництва. За станом на 1 травня 2011 року на обліку перебуває 99 осіб, з якими ведеться робота по соціальній адаптації згідно їх індивідуальних програм реабілітації інвалідів та пошуку підходящої роботи.

Для більш ефективного заповнення вакансій Тернопільський міськрайонний центр зайнятості провів міні-ярмарок вакансій для осіб з обмеженими фізичними можливостями. В заході взяли участь представники 6 підприємств міста: Відокремлений підрозділ «Дистанція сигналізації та зв’язку Львівської залізниці», ТзОВ «Диво», ПП «Ровекс-транс», Іскрицька Т.І., ПП «Швейна фабрика «Маки», ТзОВ «Торговий світ».

Ярмарок відвідали 21 особа з особливими потребами. З учасниками ярмарки вакансій працювали спеціалісти міськрайонного центру зайнятості, які допомагали визначитись з вирішенням багатьох актуальних питань: яку роботу варто шукати; змінювати фах чи ні; до кого треба звернутися з власною проблемою; з чого розпочати пошук роботи; як краще презентувати себе роботодавцеві, тощо.

Присутні на ярмарку безпосередньо спілкувалися з керівниками підприємств, начальниками та інспекторами відділів кадрів про можливе працевлаштування на вільні робочі місця, про умови та оплату праці.

Роботодавці різних форм власності презентували свої підприємства, а шукачам роботи з обмеженими фізичними можливостями була надана можливість висловити свої пропозиції роботодавцям та спеціалістам міськрайонного центру зайнятості. Особам з обмеженими фізичними можливостями, які зацікавилися запропонованою роботою, представники роботодавців призначили зустрічі безпосередньо на підприємстві для більш детального ознайомлення з умовами та характером майбутньої роботи.

Сподіваємося, що проведений захід сприятиме вирішенню питань соціального захисту, адаптації у суспільстві, підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці та легального працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями та підвищення їх мотивації до праці.

Реєстрація скутерів закінчується

4 повітряні лінії електропередавання та 2 трансформаторні підстанції вимкнулися на Тернопільщині через дефект електричної ізоляції