Ремонтні роботи на найвідоміших спортивних об’єктах Тернопільщини розпочнуться якнайближчим часом

Поділитися

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда провів виїзне засідання  робочої групи з питань розвитку зимових видів спорту та інфраструктури на території Тернопільської області за участі заступника голови Тернопільської  обласної ради Олега Боберського, голови Тернопільської районної ради Василя Дідуха, голови депутатської комісії з питань бюджету Олександра Стадника, керівників спортивних організацій краю.

Йшлося про, як вже повідомлялось раніше, найоптимальніше освоєння коштів, що найближчим часом будуть виділені з обласного бюджету на реконструкцію біатлонної траси та стрільбища в Підгородньому, а також санної траси у Кременці.

Попри те, що планується залучення кошти із бюджетів Тернопільського та Кременецького районів, очільник облради наголосив  на тому, що лише при умові реально проведеної якісної роботи на спортивних об’єктах за рахунок місцевих бюджетів можливе залучення грошей з державного.

«Ми маємо досвід успішного будівництва дитячого садочка у селі Великі Гаї, за рахунок бюджетів усіх рівнів – від сільської ради – до державного, – сказав Олексій Кайда, – саме таким чином потрібно працювати і з біатлонною базою в Підгородньому та санною трасою Кременця. Це ті об’єкти, якими може пишатись Тернопільщина, адже на їх базі виховуються спортсмени зі світовими іменами. Але необхідно докласти усіх зусиль для того, щоб кошти були використані з максимальною користю.»

Нагадаємо, що вже на даному етапі на ремонт та реконструкцію навчально-спортивної бази з біатлону буде виділено 300 тисяч гривень, а навчально-спортивній базі з санного спорту «Кременець» 100 тисяч. Роботи розпочнуться якнайшвидше.

Також керівники названих закладів представили до уваги членів робочої групи презентаційні матеріали про очолювані ними спортивні школи.

Що з правами людини на Тернопільщині?

У тернопільській області відзначатимуть 75-річчя від дня народження лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, народного художника України Івана Марчука