Тернопільських новобранців відправили на корвет «Тернопіль»

Поділитися

Чотири новобранців з Тернопільщини поповнять цієї весни один з найкращих бойових кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України корвет «Тернопіль». У четвер 12 травня їх із почестями провели до Севастополя з залізничного вокзалу Тернополя. Така незначна кількість призовників на корабель пояснюється просто – командування корвету ставить перед собою завдання, у найближчий час, повністю перейти на контрактну основу, і у рамках весняної призовної кампанії планує призвати на «Тернопіль» щонайбільше вісім юнаків.

Відбирав призовників на корабель заступник командира корвету «Тернопіль» з виховної роботи капітан 3-го рангу Олександр Сердюк, який спеціально для цього прибув до Тернопільського краю. Основні вимоги до юнаків, які служитимуть на українському флоті, за словами офіцера, – це добре здоров’я та особисте бажання стати військовим моряком.

– Зараз поки зарано говорити хто серед цих хлопців проявить себе з найкращого боку. Проте в усіх з них буде така можливість, оскільки на корветі вони займатимуться реальною бойовою підготовкою. Всіх тонкощів морської справи вони навчаться, коли вже певний період прослужать на кораблі, – наголосив капітан 3-го рангу Олександр Сердюк.

Щоправда, тернопільські новобранці на корвет «Тернопіль» одразу не потраплять. Спочатку всі вони будуть направлені в навчальний центр Військово-Морських Сил Збройних Сил України у Севастополі на місячну підготовку і курс молодого бійця. Після чого юнаки складуть військову присягу на вірність українському народу, а вже тоді прийдуть на корабель.

Ще одну присягу хлопці прийматимуть вже на кораблі. За старою флотською традицією, під час першого виходу в море їм символічно запропонують випити флакон морської води, для того, щоб ніколи в житті більше не напитися її ще раз. Це, так званий, неписаний ритуал оморячування.

Варто наголосити, що після того як на корвет «Тернопіль» прибуде 4 новобранці, то чисельність тернополян на кораблі складатиме 11 чоловік. Зараз на корветі служить сім вихідців з Тернопільщини, 4 з яких строково, а 3 – за контрактом. Всього ж екіпаж корабля налічує приблизно 90 військовослужбовців.

Вже у середині літа тернопільська молодь складатиме серйозний іспит на зрілість. У липні поблизу Одеси екіпаж корабля братиме участь у багатонаціональних морських навчаннях «Сі Бриз-2011». Співорганізаторами цих навчань, які проводяться щорічно з 1997 року і мають на меті покращити співпрацю і координацію дій між країнами чорноморського регіону, виступають Україна і США. Цьогоріч участь у навчаннях візьмуть представники 13 країн. Планується, що до навчань буде залучено понад 30 кораблів, катерів і допоміжних суден, 10 літаків і вертольотів, майже 1,2 тисячі військовослужбовців і близько 90 одиниць автобронетанкової техніки.

Загалом же, в ході цьогорічної весняної призовної кампанії військові комісаріати Тернопільської області відправлять на строкову військову службу у Військово-Морські Сили Збройних Сил України 42 тернополян.

Василь Лабай
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України
Фото автора
На фото: Заступник командира корвету «Тернопіль» з виховної роботи капітан 3-го рангу Олександр Сердюк спілкужться із тернопільським призовником

Аварія на майдані Перемоги: з мотоцикла цілими залишися лише колеса…

15 травня – будь в неділю на висоті!:)