У аварії дитина “перелетіла” через іномарку начальника райуправління юстиції та впала на асфальт

Поділитися

Того злощасного дня начальник Шумського районного управління юстиціїдепутат Шумської районної ради на своїй іномарці прямувала по центральній дорозі міста. На перехресті жінка повернула кермо автівки ліворуч, не пропустивши при цьому мопед, який тієї миті рухався назустріч. Наслідки – аварія, у якій неповнолітній водій двоколісного транспорту «перелетів» через іномарку та впав на асфальт. Водночас, незважаючи на те, що винуватиця ДТП ледь не позбавила життя хлопця, вона не вважає себе винною у аварії. Більше того, до сьогодні жінка-посадовець не сплатила ані моральної, ані матеріальної шкоди на лікування підлітка.

 

Події цієї кримінальної справи, яка трапилася у центрі міста Шумськ на релігійне свято Івана Купала – 7 липня минулого року, відразу ж набули розголосу серед жителів району.

Того дня близько 19 години п’ятнадцятирічний Василь Ш. їхав на мопеді по центральній дорозі міста у напрямку місцевого ринку. Підліток прямував на двоколісному транспорті своєю смугою руху по вул.. Українській зі швидкістю близько 60км/год.

У цей ж час по вул.. Українській кермувала власним автомобілем «FORD-TRANZIT» начальник районного управління юстиції Майя Т. Жінка виїхала на нерегульоване перехрестя зі швидкістю 20 км/год. та, коли повертала ліворуч, не забезпечила безпеку дорожнього руху: не дала дорогу мопеду, який рухався у зустрічному напрямку, і допустила з ним зіткнення. Водій мопеда, як розповіли свідки аварії, перелетів через передню частину іномарки та впав на тротуарну асфальтовану доріжку. У результаті ДТП, неповнолітній Василь отримав відкритий перелом тіла лівої стегнової кістки, який згідно з висновком експерта, належить до тяжкого тілесного ушкодження, яке становило небезпеку для життя в момент спричинення.
Впродовж судового слідства підсудна Майя Т. вела себе зухвало по відношенню до потерпілого підлітка та саме його звинуватила у автопригоді. Відтак чиновниця, будучи переконаною у своїй правоті, так і не сплатила жодної копійки на лікування важко травмованої дитини.

Втім, незважаючи на повне невизнання своє провини підсудною, її вина у скоєному злочині доведена висновками експертів, показами не лише потерпілого, але й шістьох місцевих мешканців, які мимоволі стали свідками аварії. І всі вони у суді підтвердили, що водій автомобіля «FORD», яка мала би надати перевагу в русі скутеру, цього не зробила.

Кременецький районний суд визнав винною Майю Т. у скоєні злочину, передбаченого ч.2ст.286 КК України, та призначив покарання у вигляді 3-ох років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами, звільнивши її від призначеного покарання з випробуванням строком на 1 рік. Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої сторони: у частині моральної шкоди зобов’язав засуджену сплатити 5 тис. грн., а в частині матеріальної – залишив без розгляду у зв’язку з тим, що не подано доказів її спричинення.
Державний обвинувач вважав, що покарання, призначене начальнику Шумського районного управління юстиції, занадто м’яке та недостатнє для виправлення засудженої та попередження вчинення нею нових злочинів. Тому, у своїй апеляції просив вищестоящий суд постановити вирок, за яким на 5 років позбавити волі винуватицю ДТП.

Минулого тижня колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області залишила вирок без змін.

Незважаючи на вчинений злочин, державний службовець і надалі працює на займаній посаді.

 

Прокурор Шумського району
Віталій Сідоров

 

 

Борщівський районний центр зайнятості провів виїзну акцію з використанням мобільного центру професійної орієнтації у загальноосвітній школі села Іване-Пусте

Розпочинаю ведення свого блогу з доброї справи