У бюджеті Ланівець виявили фінансових порушень на 127 тисяч гривень

Поділитися

Працівниками Контрольно-ревізійного відділення в Лановецькому районі проведено ревізію Лановецького міського бюджету за період з 01.02.2009 по 31.01.2011рр. Результати проведеного контрольного заходу засвідчили наявність порушень  законодавства щодо використання бюджетних ресурсів: загальна сума фінансових порушень становить 127,6 тис. гривень.

Так, проведеним обстеженням земельних ділянок, які належать міській раді, встановлено використання окремих ділянок без укладення договорів, що посвідчують право користування ними. Відповідно оплата за користування земельними ділянками не здійснювалась, що призвело до недоотримання коштів місцевими бюджетами більш ніж на 43 тис. гривень.

Ревізією своєчасності надходження орендної плати за землю встановлено, що плата за фактичне землекористування по тимчасових угодах та договорах оренди не надходила упродовж ревізійного періоду, хоча за умовами угод та договорів, надходження плати передбачено щомісяця. Внаслідок цього, місцевими бюджетами недоотримано плати за землю майже на 19 тис. грн. Від оренди нежитлових приміщень втрачено 3,4 тис. гривень.

Ревізією законності списання коштів з рахунків загального фонду  встановлено використання бюджетних коштів не у відповідності з КЕКВ, затверджених кошторисом, на суму 31,5 тис. гривень.

Низку порушень допущено при нарахуванні та виплаті заробітної плати, що призвело до незаконних витрат бюджетних коштів на загальну суму 3,6 тис. грн. та, відповідно, до зайвого перерахування коштів до державних цільових фондів на загальну суму 1,3 тис. гривень. Разом з тим, встановлено факти недоотримання працівниками надбавки за високі досягнення у праці та відпускних на загальну суму 11,7 тис. гривень.

Перевіркою правильності оплати за комунальні послуги встановлено, що міською радою за рахунок бюджетних коштів проведено  оплату комунальних послуг сторонніх організацій  на 9,3 тис. гривень.

Ревізією обґрунтованості потреби в бюджетних асигнуваннях на 2011 рік за загальним фондом кошторису встановлено завищення потреби в бюджетних коштах на суму 7,8 тис. грн.

За допущені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 7 посадових осіб міської ради.

До установи застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних асигнувань на суму нецільового використання бюджетних коштів.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Лановецького району, розповіли “Про все” у  прес-службі КРУ в Тернопільській області

Харчування дітей в садочках Тернополя: чи є корупція в міській раді?

Свобода преси по-тернопільськи!