У Ланівцях проводять тренінги для безробітних

Поділитися

Життєві кризи є невід’ємною частиною життя особистості, що розвивається. Саме тому кожній сучасній людині необхідно розвивати вміння дистанціюватись від стресових ситуацій, застосовувати широкий спектр власних здібностей.

З цією метою у Лановецькому районному центрі зайнятості тренер консалтингової компанії ТзОВ «АнДар Сервіс» Наталія Шендирук провела тренінги для безробітних на теми: «Подолання життєвих криз – шлях до професійної самореалізації», «Адаптація людей з особливими потребами в сучасних умовах». Загалом в тренінгах взяли участь 30 безробітних Лановеччини.

Присутні ознайомились із поняттями „криза”, «конфлікт», типологією кризових явищ.

Неабияке пожвавлення викликало у слухачів визначення „насильства”, зокрема, домашнього насильства, адже, на жаль, ця тема залишається актуальною для багатьох. Тренер Наталя Шендирук  розповіла про шляхи попередження насильства у родині та про те, як виходити із кризових ситуацій. Кожен безробітний розробив особистий план безпеки і тим самим розширив  свої знання щодо власних прав та можливостей, способів їх застосування, підвищив власну самооцінку.

Метою тренінгу „Адаптація людей з особливими потребами в сучасних умовах” було підвищення рівня соціальної та професійної адаптації цієї категорії громадян, залучення їх до суспільно-корисної праці, підвищення рівня поінформованості про права на працевлаштування, формування навичок усвідомленого вибору професії.

В ході занять були розглянуті й питання підготовки резюме, проведення співбесіди з роботодавцем, формування мотивації до працевлаштування. В цікавій ігровій формі відпрацьовано етапи відбору претендента на робоче місце, етику професіонала, соціальну відповідальність бізнесу. А ще безробітні з допомогою тренера склали плани дій з поліпшення якості власного життя.

Слухачі тренінгів отримали сертифікати, які засвідчили успішність отримання ними відповідних знань.

На Тернопільщині завершилася призовна кампанія «Весна-2011», в ході якої до лав Збройних Сил та інших військових формувань України було призвано 630 осіб

Енергетики Тернопілля нагадували дітям про електробезпеку