У Тернополі визначили переможців другого етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Податки очима дітей – 2011»

Поділитися

Конкурс проходить у три етапи: перший – переможців визначають на районному рівні, другий – на обласному і третій – на всеукраїнському.

Михайло Кацан, голова журі: «Хочеться сказати, що цей конкурс дійсно потрібний, тому що він передбачає певну профілактику зі шкільної парти, де діти починають розуміти обов’язок кожного громадянина України, кожної юридичної особи перед державою – сплачувати податки».

Визначали переможців обласного етапу конкурсу в трьох напрямах: малюнки, твори декоративно-прикладного мистецтва та літературні твори. Учасники були поділені на дві вікові категорії: з 9 до 11 та з 12 до 15 років. Відповідно, у кожній визначали перше, друге та третє місця. Проте в деяких номінаціях журі визначало по два переможці на одне місце.

Наталія Сорока, секретар конкурсу: «У малюнках першої вікової категорії присудили І, ІІ, ІІІ місце. У другій віковій категорії журі присудило два ІІ місця, – це також новизна, тому що хотіли відзначити дві роботи. Серед «декоративно-прикладного мистецтва» також визначили переможців І, ІІ та ІІІ місць. У «літературних творах» у молодшій категорії визначили три призові місця, а от у другій віковій категорії визначили два ІІІ місця, – тому що вважали, що це рівноцінні роботи».

Журі оцінювало роботи дітей в залежності від оригінальності ідеї, від техніки виконання, від дотримання теми конкурсу. Стежили судді також за тим, щоб ідею роботи діти у когось не запозичили.

Марія Баліцька, член журі: «До журі маю відношення вже кілька років, і тому мені дуже легко визначати, щоб не було повторів, щоб була новизна думки».

Роботи, що посіли перше місце на обласному етапі конкурсу, представлятимуть Тернопільщину на третьому етапі, який відбудеться в Державній податковій адміністрації України, повідомляє телеканал ІНТБ

На Тернопільщині достроково назбирали “бабок”

Сьогодні засідатимуть депутати облради