У Залізцях, Чернихові, Кобзарівці, Мшанці, Млинівцях, Мильному, Олієві, Гаях Розтоцьких, Загір’ї урочисто відкрили програмно-апаратні комплекси державної служби зайнятості – профорієнтаційні термінали

Поділитися

Фахівці Зборівського райцентру зайнятості у загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів смт. Залізці, сіл Чернихів, Кобзарівка, Мшанець, Млинівці, Мильне, Олієв, Гаї Розтоцькі, Загір’я урочисто відкрили програмно-апаратні комплекси державної служби зайнятості – профорієнтаційні термінали. У презентаціях взяли участь представники місцевих органів влади, райвідділу освіти, директори згаданих шкіл,  вчителі, учні.

Зокрема, директор РЦЗ Ігор Лужняк під час своїх виступів у кожній школі звернув увагу на те, що служба зайнятості приділяє великого значення профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю. Акценти зміщено від регулювання поточної ситуації на ринку праці до профілактики безробіття, а також здійснення превентивних заходів щодо підвищення якості робочої сили. Цій меті покликаний посприяти й профорієнтаційний термінал, в якому необхідну інформацію почерпнуть для себе і освітяни, і школярі та їх батьки.

Спеціаліст з профорієнтації райцентру зайнятості Галина Скасків розповіла присутнім, як користуватися терміналом. Вона зазначила, що цей апарат передбачає ознайомлення школярів із змістом професій, їх вимогами до працівника, шляхами одержання того чи іншого фаху, умовами професійного навчання, станом і перспективами ринку праці, основами трудового законодавства й законодавства про зайнятість.

У ході проведення презентацій учні щиро дякували державній службі зайнятості за такі корисні електронні подарунки. Школярі ЗОШ села Гаї Розтоцькі розповіли вірші про професії, а вихованці Мшанецької та Чернихівської загальноосвітніх шкіл співали пісні.

Представник районного відділу освіти Микола Остапчук висловив задоволення співпрацею з РЦЗ у справі профорієнтації учнівської молоді. Він зазначив, що встановлення профорієнтаційних терміналів у школах Зборівщини допоможе юнакам і дівчатам глибше пізнати світ професій, прийняти зважені рішення при їх виборі.

Директори сільських ЗОШ зазначали, що їхні вихованці тепер мають можливість, не виходячи із стін рідної школи, безпосередньо біля профорієнтаційного терміналу пройти тестування, дізнатися, як відомі люди йшли до своєї мети, з чого починали…

Задоволені встановленням профорієнтаційних терміналів у навчальних закладах району і батьки школярів. Вони впевнені, що цей апаратний комплекс стане  у нагоді їхнім дітям у підготовці до іспитів та тестувань, порадить як опрацьовувати інформацію про навчальні заклади професійної освіти тощо.

Загалом у презентаціях терміналів взяло участь понад 1150 осіб.

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перевели до Київської лікарні швидкої допомоги

В Тернополі провокації організували Хоптян та правоохоронці. Заява ТОО ВО “Батьківщина”