Україні – українську книжку і гроші на поповнення фондів бібліотек

Поділитися


«Якщо грошей не вистачає, то це не значить, що економити треба на книзі і бібліотеці», – так голова фракції Української народної партії в Тернопільській обласній раді Володимир БОЛЄЩУК прокоментував звіт про виконання обласної програми поповнення бібліотечних фондів, яка передбачала 1 мільйон 717 тисяч гривень на комплектування трьох обласних бібліотек у 2006-2010  роках, але профінансована була всього на 51,5%.

«Протягом останніх двох років грошей на закупівлю книг за цією програмою три обласні книгозбірні не отримували взагалі», – констатує представник УНП.

Володимир БОЛЄЩУК нагадує, що «цього року можна відзначати «ювілей» довгобуду – 25 років будівництва нового приміщення обласної наукової універсальної бібліотеки, до завершення якого, схоже, ще далеко».

«Тим часом бібліотеки Тернопільщини виграють європейські та американські гранти, встановлюють сучасні комп’ютерні бібліотечні системи, от тільки читають там книги з Інтернету, а не з власних фондів, бо вони бідніють на очах, – каже голова фракції УНП. – Скидається на те, що українців хочуть привчити до думки, що не читати українських книг – це нормально».

«Важко назвати цивілізованою країну, яка не може придбати книги для бібліотек, тож виходячи хоча б із показного бажання не виглядати перед світом невігласами, у столичних кабінетах мають нарешті зрозуміти, що бібліотека – не склад макулатури і не сховище, це – джерело освіченості і мудрості народу», – сподівається Володимир БОЛЄЩУК.

«Український» – найпопулярніший тариф у Галичині і на Тернопільщині зокрема

Збаражчина втратила “халявний піар” на “Новому каналі