Упродовж цього навчального року в 35 школах Підволочиського району встановлено профорієнтаційні термінали державної служби зайнятості

Поділитися

З 16 по 20 травня презентації таких програмно-апаратних комплексів відбулися у Староскалатській, Скалатській, Магдалівській, Новосілківській та Подільській ЗОШ.

З допомогою терміналів здійснюється професійна орієнтація школярів, діти знайомляться із змістом професій, шляхами їх здобуття, отримують розгорнуту інформацію про стан сучасного ринку праці, з основ трудового законодавства та законодавства про зайнятість. Крім того, вони дізнаються цікаві факти з життя відомих людей, в тому числі і тих, що працюють на Тернопіллі.

Термінал все впевненіше стає помічником і порадником вчителів. Бо саме тут можна почерпнути останні новинки з психології та педагогіки, отримати поради, як результативніше вести серед учнівської молоді профорієнтаційну роботу.

– Профорієнтаційний термінал став у нагоді і мені, – каже Наталія Олексишин, мати семикласниці Кам’янківської ЗОШ. – Адже допоміг підшукати для доні майбутній вищий навчальний заклад. Раніше я переглядала інформацію про виші через Інтернет, це було довго. Тут все просто: натискай кнопку –  і дані перед тобою, як на долоні. Дякую службі зайнятості за такий гарний подарунок школярам. Моя донька теж дуже задоволена цим апаратом. Навіть після уроків затримується біля нього. І я не проти. На добру справу і часу не шкода.

На вулиці Бульвар Просвіти, 15 почали ремонтувати сходи

Про історію тернопільського ставу