Вперше в Тернополі відбудеться відбірковий Чемпіонат області з більярдного спорту серед юніорів

Поділитися

7 травня відбудуться відбіркові змагання з більярдного спорту (Пул “9”) серед хлопців та дівчат до 18 років. Четверо переможців Тернопільського чемпіонату поїдуть в Київ на Всеукраїнські Молодіжні Ігри

На початку травня в Тернополі відбудеться перший відбірковий Чемпіонат області з більярдного спорту серед юніорів. Четверо найсильніших більярдистів нашої області поїдуть в Київ на V Всеукраїнські Молодіжні Ігри.

Змагання відбудуться в суботу 07 травня в СБК «Абриколь» (м. Тернопіль, вул. 15 Квітня, 6) під егідою обласного осередку Національної Федерації спортивного більярду України (ФСБУ) та управління з питань фізичної культури і спорту Тернопільської облдержадміністрації. Вид більярдного спорту, з якого пройде чемпіонат,- Пул, дисципліна «Дев’ятка» (аналогічно, як і в Києві). Змагання мають відбірковий характер, оскільки планується визначити чотирьох найкращих спортсменів (двоє хлопців, та двоє дівчат), які змогли б захищати честь нашої області на всеукраїнському рівні.
Щоб підготувати юнаків та дівчат до цих змагань, ще на початку року тернопільський осередок ФСБУ створив нову групу школи майстерності більярдного спорту на базі спортивного більярдного клубу «Абриколь». Діти за такий короткий період вже встигли показати свої здібності на ряді турнірів з різних дисциплін Пулу. Пул (по-народному «американка») – це сучасна, динамічна, інтелектуальна гра для різних вікових категорій. Не має різниці також чоловік, чи жінка, усі можуть грати без обмежень. Якщо займатись з тренером, то за місяць регулярних тренувань діти виходять на досить хороший рівень і можуть впевнено почувати себе на змаганнях. До речі, на даний момент за заняття з Пулу діти сплачують лише за години проведені за більярдним столом, натомість тренер працює з ними безоплатно. Таким чином тернопільський осередок ФСБУ планує виховати молоде покоління спортсменів, які могли б згодом досягти значних результатів на національному рівні.
В Україні більярдний спорт на професійному рівні почав розвиватись досить недавно. Але з кожним роком проводиться все більше змагань, на яких ті, що сильніші, відточують свою майстерність, а слабші – набираються досвіду. Поки що в нашій державі найбільш популярний Російський більярд, оскільки він більш близький нам по духу своєю енергією, напористістю, та пов’язаний з нами своєю історією. Але поступово, особливо в молоді, зростає інтерес до нових для нас Пулу та Снукеру (Снукер – це консервативний англійський більярд зі складними правилами, але захоплюючим сюжетом). Для тернополян те, що більярдний спорт в нашій державі лише починає ставати на ноги, лише на руку. Адже для молоді є всі можливості проявити себе. Для прикладу, тернополянин Руслан Островський ввійшов в трійку найкращих снукеристів нашої держави і в складі національної збірної України зі снукеру виступав на Чемпіонаті Європи на Мальті. Отже, для нас відкриті всі горизонти, потрібно лише зробити перший крок. (Підказка: перший крок – прийти на тренування, а якщо почуваєтеся досить сильними в даній дисципліні, то приходьте відразу на відбіркові змагання).

Тернополянкам на замітку: професійний художній візаж

Островський Руслан – кращий в Україні снукерист