З 400 зразків ковбас на Тернопільщині – 15% були забраковані

Поділитися

За період з 1 січня 2011 по 1 квітня 2011 року випробувальною лабораторією “Тернопільдержстандарту” було перевірено більш як 400 зразків харчової продукції і сільськогосподарської сировини та 157 зразків продукції промислової групи згідно затвердженої галузі акредитації.

Більше 15% від загальної кількості зразків харчової продукції було забраковано. Ця продукція не відповідала  вимогам нормативних документів за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками.

Ковбаси, фарші та м’ясні вироби були забраковані за: виглядом фаршу на розрізі, перевищеним вмістом вологи, використанням замінників м’яса (борошна, крохмалю тощо),  кулінарні та кондитерські вироби бракувалися через перевищений вміст вологи, занижений вміст жиру та цукру, різні види борошна та круп  не відповідали вимогам стандартів через незадовільний  зовнішній вигляд, порушення щодо крупності  помелу, перевищений вміст смітної домішки, занижений вміст клейковини (стосовно  борошна),  риба та рибні продути – через перевищений  вміст вологи, молочні продукти   не відповідали стандартам через перевищений вміст вологи, занижений вмісту жиру, а також були фальсифіковані жирами немолочного походження, плодоовочева продукція – занижений вміст жиру та сухих речовин, харчові концентрати – за мікробіологічними показниками.

Обласний центр зайнятості визнано приязною адміністрацією 2010 року

Найкрутіші фірмачі-промисловці Тернопільщини зберуться 12 травня на “стрілку”, яку “забила” «Тернопільстандартметрологія»