З початку року в оплачуваних громадських роботах було задіяно 3251 безробітного

Поділитися

Одним із стабільних напрямків співпраці служби зайнятості з роботодавцями є організація оплачуваних громадських робіт, які мають суспільно корисну спрямованість і сприяють соціальному розвитку певної адміністративно-територіальної одиниці. З цією метою та на виконання розпорядження голови Тернопільської обласної державної адміністрації від 30.11.2010 № 959 «Про організацію проведення оплачуваних громадських робіт на підприємствах, організаціях та установах Тернопільської області у 2011 році» обласною службою зайнятості здійснюються необхідні заходи щодо активізації цієї роботи. З кожним безробітним, зареєстрованим у центрі зайнятості, проводилась індивідуальна співбесіда щодо можливостей його участі у таких роботах.

Це дало змогу з початку 2011 року до оплачуваних громадських робіт залучити 3251 особу. Безробітні здійснювали благоустрій населених пунктів і зон відпочинку, виконували роботи з утримання та ремонту автомобільних доріг і придорожніх смуг, з відновлення внутрішньогосподарських каналів та споруд на меліоративних системах, з упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил, з відбудови архітектурних пам’яток, інформували населення про надання житлових субсидій за спрощеною процедурою тощо.

Цьогоріч на оплату праці безробітних, які брали участь в оплачуваних громадських роботах, використано понад 1 млн 540 тис. грн, в тому числі 1 млн 164,6 тис. грн коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

З квітня 2011 року обласна служба зайнятості активно долучилась до щорічної акції «За чисте довкілля». В її рамках до робіт з приведення в належний санітарний стан автомобільних доріг та придорожніх смуг, парків, скверів, прибудинкових територій, об’єктів масового перебування та відпочинку населення залучено 2719 безробітних. Вони упорядкували території площею 242,2 га, ліквідували 404 несанкціонованих сміттєзвалища, висадили 5449 дерев та 414 кущів, упорядкували 30,3 га зелених газонів, здійснили побілку 7304 дерев у придорожніх лісосмугах. Крім того, безробітні прибирали сміття на узбіччях автодоріг, вирубували кущі та самосіви, фарбували тросове огородження та автопавільйони, вирівнювали стояки дорожніх знаків та сигнальних віх, очищали смуги відводу від залишків вирубаного тощо.

Поряд з цим, до згаданої акції долучились і працівники обласного та районних центрів зайнятості. Вони прибрали території загальною площею 32 га, ліквідували 76 несанкціонованих сміттєзвалищ, висадили 200 дерев та 250 кущів, упорядковано 2,2 га зелених газонів тощо.

Директори та спеціалісти місцевих центрів зайнятості здійснюють постійний контроль за залученням роботодавцями безробітних до оплачуваних громадських робіт, повідомили “Про все” у відділі організації надання послуг роботодавцям Тернопільського обласного центру зайнятості

Фотоматеріали >>


 

Представники націонал-патріотичних сил Тернопілля провели експертизу (версія від Української Народної партії)

Тернопільській “Зоринці” – 30 років!