Безробітні піднімають економіку Лановецького району

Поділитися

У Лановецькому районному центрі зайнятості відбувся “круглий” стіл з представниками сільських громад, роботодавцями району. На зустрічі обговорили питання організації оплачуваних громадських робіт з урахуванням їх суспільно-корисної спрямованості, ефективності активних програм служби зайнятості та підтримки бізнесу.

У виступі директора РЦЗ Людмили Фруміної йшлося про ефективність активних програм служби зайнятості. Зокрема, торік у громадських роботах взяли участь 249 безробітних, на дотаційні робочі місця було працевлаштовано 49 осіб, 14 за сприяння служби зайнятості започаткували власну справу. Вже цьогоріч до громадських робіт вдалося залучити 148 незайнятих громадян, 11 працюють на дотаційних місцях, 6 осіб зі статусом безробітного зайнялися підприємництвом.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Олександра Голюк зазначила, що якщо минулоріч на організацію громадських робіт в районі було використано 82 тис. грн. коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, то вже за 5 місяців 2011-го – 54.1 тис. грн.

Досвідом співпраці із службою зайнятості в організації громадських робіт за рахунок коштів місцевого бюджету поділився голова Москалівської сільської ради Василь Мартинюк. Голова Загірцівської сільради Любов Колиба розповіла про те, як безробітні односельці долучилися до відновлення об’єктів соціально-культурної сфери: дитячого садочка та сільського клубу.

Експедиція-сплав Стрипою та Дністром

Проблеми наповнення пенсійного фонду виникають через брак стимулів до праці