Через «дерибан» тернопільських земельних ділянок депутати від «Партії регіонів» покинули сесію міськради

Поділитися

Новий голова фракції «Партії регіонів» Василь Лукін поставить крапку у «дерибані» тернопільських земельних ділянок. Під час засідання дев’ятої сесії міськради 20 червня «регіонали» у знак протесту проти, на їх думку, незаконного розподілу землі, покинули сесійну залу.

Сьогодні, 21 червня, новообраний очільник біло-блакитних каже, що це лише початок. У майбутньому Василь Лукін та його однопартійці боротимуться та опротестовуватимуть необґрунтовані рішення, які приймає депутатська більшість, а це – представники Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Василь Лукін, голова фракції «Партії регіонів» у міськраді: «Участі у «дерибані» землі міста Тернополя ми брати не будемо. Це наша позиція. Але це не тільки відбувалося на вчорашній сесії – ці процеси вже відбуваються декілька сесій підряд, але тільки на останній сесії ми висловили нашу позицію».

Представники «Партії регіонів» кажуть, що сьогодні популярною тенденцією у міській раді є роздача ділянок так-званим комунальним підприємствам. Проте управління земельних ресурсів міськради не надає депутатам повноцінної інформації про розподіл землі. Усі запитання щодо призначення цих ділянок «свободівська» більшість ігнорує. Член «Партії регіонів» Оксана Муц стверджує, що не рідко ті, хто отримав землю, передає її зовсім іншим об’єктам господарювання.

Оксана Муц, член фракції «Партії регіонів» у міськраді: «Коли людина вступає в вуз, то вона цікавиться перед тим, що це за вуз, який рівень освіти він їй може дати, які там працюють викладачі, які спеціальності готують. Так само і в цьому випадку. Коли ми делегуємо повноваження комунального підприємства на те, щоб воно виступило засновником ТОВ, ми як депутати і жителі міста повинні знати, яку діяльність буде вести це товариство, яку частину статутного фонду буде належати комунальному підприємству як засновнику. Ітому ми зверталися до доповідачів, до головуючого, щоб розгляд цього питання відбувався з наданням повноцінної інформації, тобто повного обсягу інформації. Але наші пропозиції і зауваження проігнорували».

Стурбовані «регіонали» й тим, що комунальне майно міста роздається в безоплатне користування прибічникам партії «Свобода». Хоча кошти від цього могли б наповнити міський бюджет.

Василь Лукін, голова фракції «Партії регіонів» у міськраді: «Комунальне майно, якого вже залишилось не так багато, передається в безоплатне користування. Ви уявляєте це собі: в нас казна міського бюджету пуста, ми всі говоримо, як ми маємо допомогти, наші дороги тернопільські відремонтувати, а потім «свободівська» більшість міської ради просто передає в безоплатне користування».

Член фракції «Партії регіонів» Сергій Мамаєв жартома розповів журналістам, як відбувається голосування на сесіях Тернопільської міської ради: там «свободівська» більшість завжди перемагає у прийнятті відповідних рішень.

Сергій Мамаєв, член фракції «Партії регіонів» у міськраді: «Якщо ми зараз собі уявимо, що це – сесійна зала і Василь Миколайович – це головуючий, наприклад, якщо б йому не сподобалось ваше питання, то він зараз дуже б так іронічно сказав: «Я зараз ваше питання ставлю на голосування». Ви б отримували і таку кількість голосів. Ви розумієте, що це питання через секунду б забули і пішли б далі. Тому воно таким чином і відбувається».

«Регіонали» переконують, що депутатам на сесіях пропонують приймати рішення, так би мовити, «із зав’язаними очима». Тому представники їхньої фракції й надалі демонструватимуть спротив.

ІНТБ

Одразу 7 автомобілів зіткнулися у ДТП 21 червня в Тернополі

24 червня Янукович розпочинає судилище над Тимошенко. Тернопіль стає на захист