Для Тернопільщини Помаранчева революцію відбулась недаремно

Поділитися

І знаєте чому? Тому, що після цієї величної події, яка відбулась в нашій історії, навіть прихід авторитарно налаштованих «донецьких»,  не може повернути Україну назад, в минуле.  В новітній  історії нашої країни були різні форми деспотично-олігархічного правління, і навіть зараз значна частина експертів вважає, що рівень демократії в Україні скорочується після «помаранчевої відлиги», проте чиновники найвищого рангу на Тернопіллі змушені рахуватись із буквою закону, прислухатись до думки громади, реагувати на звернення опозиційних інтернет-газет, яких раніше  просто не помічали. Все це наслідки Помаранчевої революції.

Народні депутати України від нашого краю, мер Тернополя, голова обласної ради, а тепер і керівництво облдержадміністрації оприлюднюють свої доходи. Такого ще не було в історії краю. Максимум – давались «відписки» прес-служб. Здавалось би, що це дрібниці, що значна частина коштів та статків  «переписані на «когось», але саме ці декларації є першим тестовим зрізом для політичних еліт Тернопілля.

Первісне накопичення капіталу не цивілізованими методами  триватиме ще не один рік в Україні і на Тернопільщині зокрема. Згадати хоча б рівень «рентабельності» бізнесу наших  окремих аграріїв-латифундистів, які за два роки з доларових мільйонерів трансформуються у мільярдерів. А плади інтернет-газеті ” людьми.их політиків та гроопереду нас чекає ринок землі!

Прагнення новітніх лідерів виглядати в очах людей не просто респектабельно, але авторитетно з морально-етичної точки зору,  дається взнаки. Разом з тим,  вплив новітніх технологій вніс й свої корективи в інформаційне поле Тернопілля. Значна частина високопосадовців, політиків області оприлюднили декларації в опозиційній до влади інтернет-газеті «Про все», яку маю честь очолювати. Наш портал став своєрідним рубіконом на готовність місцевих політиків до відкритості не декларативної, а реальної. Ми щиро всім вдячні за довіру: і читачам, які нас питали про статки місцевого бомонду, спонукаючи нас до ще пліднішої роботи, і громадсько-політичним лідерам, які надали, а також, сподіваємось, нададуть копії декларацій. Очікуємо, що декларації про свої доходи надішлють усі лідери обласних і міських партійних організацій, очільники обласних і міських правоохоронних органів. Словом, особи, які мають прямий чи опосередкований стосунок до громадсько-політичного життя нашого краю.

Чому  на початку запису згадано про Помаранчеву революцію?  Та просто останнім часом чимало політиків і пересічних громадян публічно применшують її вагу. Дійшло до того, що нині діючий президент Віктор Янукович вважає, що в нього була украдена перемога на виборах 2004 року! Насправді ж вся Україна знає, що на майдані не дозволили викривити волевиявлення громадян нашої країни. Та й щодо законності перемоги Віктора Януковича на останніх президентських виборах  у значної частини українських політиків та громадян є питання.

Але я не про це хотів написати. Завдяки подіям 2004 року,  тернопільські політичні манкурти змушені вітати у вишиванках  тернополян з Великоднем, Різдвом на всіх біг-бордах і сітілайтах, українською мовою спілкуватись на зустрічах та на телевізійних ефірах. Україна надзвичайно важко, але стає змістовно українською, що у нашій глибинці чиновники змушені рахуватись з людьми. Згідний з тим, що це далеко від тих цивілізованих норм, які б мали бути, але й вірю, що ми своєю роботою закладаємо цеглинку до майбутнього громадянського суспільства.

До мера Тернополя прийдуть в гості красиві дівчата

У Кременецькому районі відбулася презентація концепції інвестиційного проекту « В магії Кременця – сила України»