Як стати успішним?

Поділитися

Відповідь на це запитання шукали, досліджуючи власні здібності, інтереси та ресурси, необхідні для успішного працевлаштування, безробітні-учасники семінару-тренінгу, який відбувся у Підволочиському райцентрі зайнятості.

– У багатьох успішних людей, які реалізували свої цілі та потенціал, можна виділити загальні риси, що вирізняють їх з-поміж інших, – відзначила тренер консалтингової фірми «АнДар Сервіс» Людмила Марченко. – Успішна людина шукає нові перспективи, самовмотивована, ризикує, вірить в себе, терпляча, готова тривалий час іти до своєї мети, а неуспішна – шукає причини та перешкоди, їй потрібна мотивація зовні, боїться ризику, довіряє словам інших про себе, хоче отримати усе й одразу.

На думку учасника тренінгу Петра Іваницького, кожен прагне досягти успіху: хтось у кар’єрі, хтось – у побуті чи у суспільному визнанні. «Людина сама для себе визначає, що таке успіх. Це дає їй можливість досягати поставлених цілей, розкриваючи власний потенціал, рухатися саме до свого успіху, а не до нав’язаного кимось образу. Кожен може стати успішним, якщо наполегливо працюватиме й розвиватиме в собі необхідні якості, – сказав пан Петро.

Цього ж дня відбувся й семінар-тренінг для безробітних на тему: «Психологічна мотивація молоді до працевлаштування».

– Професійна дискваліфікація молоді у стані тривалого безробіття зменшує її конкурентоспроможність. Це стає причиною ускладнень при подальшому працевлаштуванні, призводить до зниження якості робочої сили та продуктивності суспільного виробництва. Як наслідок, у безробітної молоді знижується мотивація до суспільно корисної праці, – звернулася до присутніх тренер «АнДар Сервіс». – У процесі пошуку роботи безробітна молодь стикається із певними психологічними труднощами. Їхньою причиною є відсутність в особи внутрішньої готовності до активних дій, невміння змінити попередні установки та поведінку в нових ринкових умовах.

Під час тренінгу молоді люди обговорювали проблемні питання, дискутували, виконували практичні вправи, визначали напрямки свого професійного шляху та власні внутрішні чинники мотивації у професійній сфері, розглядали стратегії пошуку роботи.

– Участь у семінарі додала мені впевненості у власних силах, а це допоможе мені у пошуку роботи, зокрема, під час співбесід з роботодавцями, – поділився своїми враженнями учасник заходу Олександр Шевчук. – Тепер, готуючись до співбесіди, я знаю як представити себе з найкращої сторони».

Управління конкурентоспроможністю компанії

Терміново потрібні прикордонники за контрактом