Наші селяни торгуватимуть продуктами через Інтернет?

Поділитися

Сільгоспвиробникам Івано-Франківської області запропонували продавати продукти через аграрний інтернет-ринок. Про це повідомив голова ОДА Михайло Вишиванюк.

На думку губернатора, Інтернет-ринок створить базу даних щодо тієї чи іншої сільгосппродукції, яка дозволить надалі програмувати її рух. Керівники районів у найближчий час проведуть анкетування селян, аби з’ясувати, яку саме вирощену в господарстві продукцію вони пропонуватимуть на продаж, коли й за якою ціною.

“Наприклад, селянин зареєструє анкету в інтернет-мережі про те, що у нього є кури, яйця, морква, картопля чи капуста. І ця анкета потрапить у загальний банк даних, з яким відповідно працюватимуть далі”, – зазначив Вишиванюк

Відповідно суб’єкти торговельних мереж, гуртівні й переробні підприємства також подають анкети своїх щоденних потреб у сировині, і тоді працівники системи доставки зобов’язані в найкоротші терміни й за умови мінімальних транспортних затрат скерувати продукцію від виробника до покупця.

За словами Вишиванюка, “це буде реальна робота з підтримки наших сільгоспвиробників. Тоді ми будемо мати можливість брати участь у всіх тендерах і престижних агроярмарках”.

Віртуальні торги запропонував радник міністра економіки Андрій Сітник. Сьогодні він представляє сг кооператив “Донбас-Карпати”, що діє як віртуальний продуктовий базар з інформацією, в якому одні продають, а інші купують, причому без торгових націнок.

Як зазначає Сітник, через сайт в Інтернет-мережі покупці можуть дізнатися як, на яких землях вирощено ту чи іншу продукцію, чим годували курей чи свиней.

Куплена чи замовлена продукція може зберігатися у сільських сховищах, де витримується відповідний температурний режим, аби вона не втрачала своїх якісних показників.

Як повідомлялося, Україна може непогано поповнити бюджет через різкий стрибок світових цін на продукти харчування.

Якщо світові ціни на продукти харчування виростуть, то в Україну збільшиться приплив коштів від продажу агропродукції, якщо, природно, не будуть введені експортні обмеження, на кшталт зернових квот, повідомляє ТСН.

«Письмо з околиці» Анатолія Дністрового презентуватимуть у Тернополі

Анатолій Вихрущ одержав звання професора