Олексій Кайда: Блаженний Папа Іван Павло ІІ – один із найбільших авторитетів ХХ століття

Поділитися

22 червня 2011 року голова Тернопільської облради свободівець Олексій Кайда взяв участь у презентації українського видання книжки архієпископа-митрополита Римо-Католицької Церкви Мечислава Мокшицького та Бригіди Ґрисяк “Вівторки любив найбільше”. Ця книга розповідає про буденне життя Папи Івана Павла ІІ та поєднує в собі документальність з легкістю викладу. Це видання вже перекладено італійською, англійською, німецькою і португальською мовами – його називають бестселером у Європі.

У Тернополі книгу презентував митрополит Мечислав Мокшицький, який протягом дев’яти років був зі Cвятійшим Отцем – від першої ранішньої молитви аж до останньої. Автор розповів: з одного боку, це була поважна та серйозна постать, а з іншого – надзвичайно цікавий співрозмовник і жартівник. “Для нього кожний день був важливим, кожний день любив. А у вівторок він міг спокійно відпочити, і писати свої проповіді та книжки. Він любив жартувати, часом кепкував і з мене”, – згадує митрополит Мечислав.

“За двадцять століть, протягом яких існує Престол святого Петра, лише четверо з 264 Римських Пап, які посідали його, удостоїлися імені Великий. Лев І жив у V столітті, Григорій І – у V-VІ, Миколай І – у ІХ ст. І лише через тисячоліття був ще один Великий Папа – наш сучасник Іван Павло ІІ. Він був одним із найбільших авторитетів ХХ століття. Понтифік відвідав понад тисячу міст на всіх континентах, а на аудієнції у нього побувало близько 17 мільйонів людей. Блаженний Іван Павло ІІ – людина глибокої віри та молитви”, – зазначив свободівець-голова обласної ради Олексій Кайда.

Очільник облради висловив подяку архієпископу-митрополиту Мечиславу Мокшицькому за багатолітнє невтомне служіння Церкві та вірянам і нагородив його грамотою Тернопільської обласної ради, повідомила “Про все” прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

До тернополян в гості прилетіли оси

У Копичинцях, на Тернопіллі, так догосподарювались, що “екологи” відключили воду