Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський має понад 16 мільйонів гривень

Поділитися

«Про все» приємно здивована оперативністю обласної  та міської рад щодо надання декларацій про доходи їхніх перших осіб. В облдержадміністрації поки затримка через відсутність голови ОДА Хоптяна в області. Але кажуть, що проблем не буде.

Ознайомившись з копією декларації про доходи за 2010 рік першого заступника голови Тернопільської обласної ради Сергія Тарашевського, ми помітили ряд цікавих моментів. Зокрема, заробітна плата Сергія Олександровича в рази відрізняється від зарплатні Олексія Кайди. Як ми писали, зарплата голови облради торік становила понад 80 тисяч гривень. У Тарашевського – лише 17,9 тисяч гривень. З чим це пов’язано – спробуємо запитати в Сергія Олександровича при нагоді. Як і у просто заступника голови облради Олега Боберського. Пан Олег у 2010 році заробив більше голови облради! Його зарплата становила понад 122 тисячі гривень на рік. Відомо, що Олег Боберський перейшов в облраду з посади першого заступника голови Тернопільської райдержадміністрації.

Щодо усіх заробітків пана Тарашевського, то вони сягнули у 2010 році лише 38 «з хвостиком» тисяч гривень. Найцікавіше те, що 20 тисяч гривень перший заступник отримав у якості матеріальної допомоги. Думаємо, це питання також зацікавить громадськість.

Заробіток членів сім’ї Тарашевських в рази перевищує зарплатню глави сімейства. Загальний заробіток становить – понад чверть мільйона гривень! З них 224 тисячі гривень – дохід від підприємницької діяльності. Заробітна плата, напевно дружини, становить майже 34 тисячі гривень. Навіть ця заробітна плата майже в двічі перевищує зарплатню пана Тарашевського.

Перший заступник голови облради мешкає з дружиною та двома дочками і сином. У їхньому розпорядженні є квартира майже у сто квадратів, садовий будинок майже на понад дві тисячі квадратів, скромний житловий будинок на 44 квадратних метри. Має пан Сергій також земельну ділянку розміром 17 тисяч 859 метрів квадратних. У членів сім’ї  є ще одна квартира на 36 квадратних метрів.

Не менше вражають розміри внесків до статутних фондів підприємств. Перший заступник такого добра має на 16 з половиною мільйонів гривень. Члени його сім’ї мають навіть не на тисячу гривень придбаних цінних паперів.

В одному з розділів декларації йдеться про утримання житла. Так от, Сергій Тарашевський заплатив трохи менше двох з половиною тисяч гривень на утримання майна. А от члени його родини розкошелились  у майже 5 разів більше. Майже 4 тисячі гривень перший заступник заплатив у 2010 році за договором найму. А от на добровільне страхування пан Тарашевський витратив майже усю зарплату – 17,5 тисяч гривень. Щодо техніки- то  за декларацією Тарашевські ходять пішки. Не має у них ні авто, ні мотоцикла ані трактора.

Михайло Головко: Якщо суспільство мовчатиме, то антиукраїнська влада і надалі матиме розв’язані руки

Олег Боберський найбільше заробив у 2010 році серед високопосадовців найвищого самоврядного органу краю