Тернопільщина підтримала ініціативу партії ВО «Батьківщина» щодо захисту української землі

Поділитися

У неділю, 5 червня в Лановецькому районі відбулися останні в Тернопільській області збори громадян з питань Всеукраїнського референдуму щодо заборони купівлі-продажу землі. Нагадаємо, що саме за ініціативи лідера партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко та організації місцевих партійних осередків партії ВО «Батьківщина» розпочато процедуру проведення згаданого референдуму з метою захисту найціннішого, що залишилося в українців – рідної землі!

Станом на 6 червня 2011 року в Тернопільській області збори громадян України з питань Всеукраїнського референдуму проведено в 11 районах області: Монастириському, Зборівському, Тернопільському, Бучацькому, Заліщицькому, Теребовлянському, Чортківському, Шумському, Підгаєцькому, Борщівському, Лановецькому та місті Тернополі.

З метою більш повного охоплення районів області збором підписів, до складу ініціативних груп  включено громадян України, які проживають в районах у яких збори не відбулися.

Так до складу ініціативної групи на зборах, які відбулися 23 травня 2011 року в місті Тернополі, включено громадян України з Гусятинського, Збаразького, Підволочиського районів, які приймали участь у цих зборах.

На зборах, які відбулися 29 травня 2011 року в місті Підгайці Підгаєцького району, утворено ініціативну групу з включенням до її складу громадян – жителів Бережанського та Козівського районів та 29.05.2011 року в Шумському районі, утворено ініціативну групу з включенням до її складу громадян – жителів Кременецького району.

До складу ініціативних груп включено громадян  України – жителів міста Тернополя та 17 адміністративних районів.

Згідно закону України «Про проведення Всеукраїнського та місцевих референдумів» на даний час голови зборів передали головам районних рад та міста Тернополя (в залежності від місця проведення зборів) наступний перелік документів:

–       протокол зборів;

–       список членів ініціативної групи;

–       зобов’язання членів ініціативниї групи про дотримання законодавства при зборі підписів громадян;

–       список зареєстрованих громадян України, учасників зборів;

–       точне формулювання питання, яке пропонується винести на Всеукраїнський референдум.

Через десять днів після прийому відповідних документів голови районних рад та міста Тернополя, якщо немає зауважень до пакету документів,  передають їх разом із поданням районної чи (та) міської ради до ЦВК. Відтак, на даний час Зборівська, Монастириська райради вже відправили документи на адресу ЦВК. Сьогодні, вони також будуть передані Чортківською, Тернопільською районними та Тернопільською міською радами.

В свою чергу ЦВК має 15 днів для ознайомлення з документацією та для реєстрації ініціативних груп.

Таким чином передбачається, у випадку реєстрації ЦВК ініціативних груп, підписом громадян буде охоплено всі райони Тернопільської області та місто Тернопіль.

 

 

Проблеми наповнення пенсійного фонду виникають через брак стимулів до праці

Губернатор Тернопільщини нагородив журналіста, який йшов під червоними знаменами 9 травня і співав “катюшу”