Тернопільська митниця вже кілька місяців перевищує план у порівнянні з іншими регіонами України

Поділитися

Про це заявив начальник Тернопільської митниці Вадим Хмаров. За підсумками роботи впродовж останніх 5 місяців, митна служба перевиконує план на 35%.

Вадим Хмаров: «Тернопільська митниця за 5 місяців значно перевиконує планові показники. У нас не було жодного разу, коли б ми не виконали план. Станом на сьогоднішнє число в нас уже десь 35,1%, а це майже 35 мільйонів гривень платежів. Це – живі кошти, які відразу йдуть напряму в бюджет».

Тернопільська митниця за 5 місяців перерахувала у держбюджет України 203 мільйона гривень, а темпи росту надходжень податків та зборів по Тернопільській митниці на 85% більші ніж по всій митній системі. Основними товарами, які вплинули на такі надходження до бюджету, стали ввезені фрукти та овочі, сільгосптехніка, сировина для виготовлення поролону та яблучний сік.

Товарообмін по Україні збільшився майже вдвічі. Вадим Хмаров каже, що якщо результати будуть такими ж і надалі – Україна найближчим часом вийде з фінансової кризи.

Вадим Хмаров: «На 50% – це величезна цифра. Це говорить про те, що Україна фактично вийшла з кризи. 50% збільшення товарообігу – це є та цифра, про яку ми мріяли вже давно. Вже десь 2 роки ми чекали, коли буде такий стрибок».

Тернопільські митники обіцяють працювати заради таких високих показників і надалі.

До слова, 24 червня працівники митниці України відзначатимуть своє професійне свято, повідомляє ІНТБ

Тернопільська облрада ухвалила рішення про заборону продажу алкогольних напоїв під час Всеукраїнської прощі до Зарваниці

Журналісти вивчали ази он-лайн журналістики