У гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбувся семінар-тренінг «Жінка і праця»

Поділитися

 

Знайомство учасниць заходу проходило у формі гри «Відрекомендуй колегу», під час якої створюється позитивна, доброзичлива атмосфера, підвищується самооцінка присутніх, усі налаштовуються на конструктивну співпрацю.

Головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних МРЦЗ Інна Лісовська розповіла присутнім про законодавство України з гендерних питань, становище жінок на сучасному ринку праці, можливостях служби зайнятості щодо сприяння жінкам у працевлаштуванні. Також вона зупинилась на питаннях щодо ефективного пошуку роботи, перевагах та недоліках відкриття власної справи.

– Рішення про організацію підприємницької діяльності потрібно приймати зважено, обдумуючи та прораховуючи кожен крок. Бізнес ніколи не був легким «хлібом», проте є багато «плюсів», які компенсують усю важкість справи… А для жінки, яка має природні задатки керівника, – це ще й ідеальний варіант самореалізації, – зауважила учасниця семінару Ольга Вікторівна, яка колись була приватним підприємцем, потім працювала у роботодавця, залишилась без роботи, а зараз знову замислилась над відкриттям власної справи.

Жваве обговорення викликали результати експрес-тестування «Сім’я чи кар’єра», адже нерідко сучасній жінці доводиться поєднувати дім, роботу та особисті потреби. За результатами тестування, майже весь свій час учасниці семінару присвячують сім’ї, натомість на професійне удосконалення та власні потреби часу не залишається.

– Незбалансованість у власному житті, відсутність самоорганізації та втрата бажання до самоудосконалення – є основними причинами довготривалого пошуку роботи, – сказала одна із присутніх.

На завершення семінару його учасниці разом зі спеціалістом центру зайнятості методом «мозкового штурму» визначили помилки, які найчастіше зустрічаються під час співбесіди з роботодавцем та перешкоджають працевлаштуванню, обговорили шляхи їх попередження та уникнення.

Загалом, з початку 2011 року у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, що у Будинку праці по вул. Текстильна, 1-б, відбулось 35 семінарів на тему «Жінка і праця», в яких взяли участь 367 безробітних жінок.

 

Недавно учням 9-Б класу Тернопільської СШ № 5 пощастило отримати свої свідоцтва про закінчення середньої освіти на найвищій точці України – горі Говерлі

У Тернополі «київстарівці» розповіли про останні віяння в мобільній безпеці