У селі екс-голови облради профорієнтували учнів

Поділитися

В період літніх канікул служба зайнятості не забуває про школярів, активна співпраця з ними продовжується у пришкільних та оздоровчих таборах.

Нещодавно спеціалісти  Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, Зелінка Ірина та Чорній Анатолій, завітали до Товстолузької загальноосвітньої школи I-III ступенів, на базі якої діє літній оздоровчий табір. Тут було проведено профорієнтаційний захід для 37 учнів, вчителів та батьків.

Під час заходу діти отримали багато корисної та цікавої інформації про безмежний світ професій, послуги служби зайнятості та ситуацію на ринку праці. Інформацію була подана в формі гри, що особливо подобається і запам’ятовується школярам, вони залюбки спілкувались з фахівцями служби зайнятості та охоче виконувати різні вправи.

Цікавою та жвавою для учнів виявилася гра «М’яч плюс професія», суть якої  дуже швидко згадати і назвати якомога більше професій. Цей конкурс засвідчив, що учні знають багато різних спеціальностей, намагаються орієнтуватися у світі професій. Гра «Показуха» як завжди найпопулярніша, діти мали можливість проявитися творчо, показати свої акторські здібності, учасники за допомогою міміки та жестів зображували професії, а інші їх вгадували. Для бажаючих було проведено комп’ютерне тестування щодо професійного самовизначення з використанням профдіагностичних методик.

Саме через ігри та конкурси діти найкраще розширюють світогляд про світ професій.  Cподіваємось, що допомога служби зайнятості сприятиме вірному та впевненому професійному визначенню майбутніх випускників.

 

Україна планує через 5 – 7 років почати видобуток сланцевого газу, повідомив міністр палива і енергетики Юрій Бойко

Кайду поставили на лижі