У Тернополі проходили змагання серед команд галузевих профспілок та трудових колективів виробничої та соціальної сфер в рамках щорічної обласної літньої спартакіади

Поділитися

Її організаторами стали обласна рада профспілок, управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації, управління у справах сім’ї, молодіжної політики , спорту і туризму Тернопільської міської ради. Головне дійство цього масового заходу відбулося на центральному стадіоні обласного центру. Учасників змагань привітали і побажали успішних виступів голова облпрофради Андрій Присяжний, заступник міського голови Леонід Бицюра, головний суддя змагань Богдан Білоус.

У поєдинках із 10 видів спорту взяли участь 11 команд – представників обласних галузевих профорганізацій, які належать до фізкультурно-спортивних товариств “Україна”, “Колос” і “Спартак”. Всього на старти спартакіади вийшли близько 200 фізкультурників.

Змагання одночасно тривали на кількох спортивних майданчиках. Безпосередньо на стадіоні їх розпочали легкоатлети. Напружена боротьба з перших хвилин розгорнулася між жінками до 35 років, які долали 60-метрівку. В результаті переможницею серед них стала Галина Рало (освіта), а її колега по команді Марина Колкевич найшвидше здолала цю дистанцію серед тих, кому за 35. Цей же “дует”  відзначився і в стрибках у довжину з місця.

Серед чоловіків у бігу на 100 м у віковій категорії до 40 років найкраще виступив Дмитро Чорнота (АПК), а серед старших переможний фінал підкорився Василеві Ятіщуку (корпорація “Ватра”). Стрибки у довжину з розбігу найкраще виконали Мирослав Домбрович (охорона здоров’я) та Богдан Дзюма (освіта).

Гирьовики змагалися у трьох вагових категоріях – до 70 кг, до 90 кг і більше 90 кг. Тут відповідно найвдаліше виступили Руслан Бойко (АПК), Назар Богдан (ВАТ “Текстерно”) та Роман Сікорський (освіта).

Серед рукоборців у таких же вагових категоріях найсильнішими виявилися Олександр Оскалюк (АПК), Назар Старжинський (АПК) та Максим Варченко (культура).

У настільному тенісі найвагоміших результатів домоглися: серед чоловіків – Анатолій Дацюк (охорона здоров’я); серед жінок – Юлія Вітрак (корпорація “Ватра”). Титулу найуспішнішого шахіста удостоївся Олександр Давидович (культура), а шашкіста – Ростислав Шумський (охорона здоров’я). У дартсі найвлучнішими були голови обласних організацій профспілок – працівників культури Лариса Забігайло і працівників освіти і науки  Олег Равлик.

За підсумками змагань загальнокомандне перше місце, як і торік, здобули представники обласної організації профспілки працівників АПК (голова Орест Кащишин), “срібло” також другий рік поспіль у фізкультурників обласної організації профспілки працівників освіти і науки (голова Олег Равлик), “бронзу” здобула команда обласної організації профспілки працівників культури (голова Лариса Забігайло).

Переможці і призери спартакіади в особистому заліку нагороджені грамотами і медалями, а команди – кубками, грамотами та медалями організаторів змагань, повідомили “Про все” у прес-службі обласної ради профспілок

Готель “Тернопіль” підготував свій подарунок для молодят та їх гостей!

Стартувала літня оздоровча кампанія у дитячих таборах Тернопільщини