Вуличні баскетболісти Тернополя розіграли 1000 доларів

Поділитися

Традиційні змагання з вуличного баскетболу провели на театральному майдані у Тернополі. Стріт-больні турніри на центральній площі міста обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” проводить уже п’ять років поспіль. Цього разу видовищні змагання присвятили Зеленим святам. Вперше стріт-больні команди змагалися не лише за традиційні кубки, грамоти, медалі, але й за гроші, дотого ж не малі.

 

Володимир ВАНДЖУРА директор Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”

Родзинка тих змагань з баскетболу що знайшовся спонсор, меценат, який виділив тисячу доларів на призовий фонд, так шо тут зібрались найкращі спортсмени, найкращі любителі цього виду спорту.

Учасникам змагань поставили умову – у кожній команді не більше одного професійного баскетболіста. Команди розділили на дві групи. Переможці із кожної грали за головну винагороду. Команди, що посіли в групах другі місця, боролись за бронзу. Саме в цих поєдинках і визначилася доля призових тисячі доларів, спонсор яких побажав залишитися невідомим. Фінальні зустрічі, для надійності, судили відразу двоє професійних суддів. В грі за бронзу зійшлися команди “Лимон” та “Фок-Тім”. В підсумку кращими виявилися останні. Нагорода – сто п’ятдесят доларів.

Максим БУЗЕНКО капітан команди “Фок-Тім” (ІІІ місце зі стріт-болу)

В нас була задача виграти перше місце, а це не вийшло. Шкода то шо ми програли цю ігру, ну, виходу з групи і ну, раді що виграли третє місце.

Фінал розіграли команди “Мамон” та “Спайс-Джем”. В запеклій боротьбі влучних спроб виявилося більше у “Спайс-Джему”, їм і дісталася головна нагорода – пів тисячі доларів.

Сергій РАСКОЛИЙ переможець турніру зі стріт-болу (команда “Спайс-Джем”)

Дуже стомилися, дуже були насичені хороші команди з якими дійсно було дуже важко грати. Я не знаю, ми може, нам може повезло шо ми виграли – це шось неземне, класне.

Дмитро НІМИЙ переможець турніру зі стріт-болу (команда “Спайс-Джем”)

Відчуття – ми раді! ми чемпіони, в нас гроші, а це і важливо.

Задоволеними залишилися і гравці “Мамону”. За друге місце вони отримали триста п’ятдесят доларів.

Олексій РЯБІНІН срібний призер турніру зі стріт-болу (команда “Мамон”)

Я лічно заради грошей змагався, ну, перемога – плюс.., нічо, шо зробиш, бачте. Друге місце тоже не послєднє, такшо все добре.

Наступні змагання “Спорт для всіх” запланував на двадцять восьме червня – їх присвятять дню Молоді та дню Конституції. Окрім стріт-больного турніру тернополян запрошують на змагання з баскетбольного фристайлу, тобто финтів із баскетбольним м’ячем. Кращим вже приготували десяток призів. Змагання розпочнуться о чотирнадцятій.

http://www.tv4.te.ua

 

У тернопільському педуніверситеті створено Клуб історичної реконструкції

Погони старшого лейтенанта з рук очільника тернопільської міліції отримала відома біатлоністка Олена Підгрушна