«Злочинними є кожен пункт так званої пенсійної реформи антиукраїнського режиму Януковича», – Василь Деревляний

Поділитися

«16 червня, у четвер за особистою вказівкою Януковича Верховна Рада в першому читанні схвалила проект закону про погіршення пенсійного забезпечення громадян, який влада чомусь називає «пенсійною реформою», – зазначив під час прес-конференції, 21 червня народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

Під час голосування, депутатська фракції «БЮТ-Батьківщина» не дала жодного голосу на підтримку згаданого антинародного законопроекту.

«Злочинними по відношенню до українського нарду є кожен пункт так званої «пенсійної реформи» антиукраїнського режиму Януковича. Суттєво збільшиться пенсійний вік для жінок — на 5 років, з 55 до 60 років. Збільшиться пенсійний вік для певних категорій чоловіків. Це наукові та науково-педагогічні працівники, які зможуть отримати свою пенсію лише з 62 років. Чоловіки – державні службовці, з 62 років. Військовослужбовці – лише з 60 років», – зазначив народний депутат.

Окрім того, за словами Василя Деревляного, «злощасна ініціатива антинародної влади передбачає зміну самої формула обчислення базового розміру пенсії за віком». Тепер у формулі буде враховуватись середня зарплата не за один рік, а за три. Тільки через це при розрахунку пенсія кожної людини зменшиться на 120 гривень.

«На 10 років збільшується страховий стаж для нарахування мінімального розміру пенсії за віком. Тривалість страхового стажу для призначення мінімальної пенсії виросте з 20 до 30 років для жінок і з 25 до 35 років для чоловіків. Збільшення страхового стажу, необхідного для призначення пенсії по інвалідності. Це вже відверте знущання над 2,5 мільйонами людей. Якщо зараз пенсію по інвалідності призначають за наявності мінімального стажу від 2 до 5 років, то тепер вік змінюється від 5 до 15 років.

На 5 років (з 20 до 25 років) збільшиться мінімальний стаж для призначення пенсії за вислугу років військовослужбовцям. Офіцери тепер зможуть отримувати військову пенсію тільки після досягнення загального пенсійного віку – 60 років», – розповів народний депутат.

Та чи не найбільшою аферою в «пенсійній реформі» чинного режиму Януковича, переконаний Василь Деревляний, є ініціатива – запровадження недержавних пенсійних фондів.

«Це не просто намагання Януковича перекласти відповідальність за виплату пенсій громадянам з уряду на приватний бізнес. Це ще один масштабний обман: держава не збирається гарантувати збереженість коштів людей у цих недержавних фондах. Дуже схоже, що, зібравши з народу останні копійки, усі ці фонди можуть тихо та без наказано зникнути разом зі своїми власниками та грошима вкладників».

Варто зазначити, що ще у вересні, 2010 року під час акції протесту про дій та ініціатив антиукраїнської влади в державі, Тернопільська обласна організація вже виступала проти нищівної для українців пенсійної реформи в інтерпретації влади. Звичайно, фракція “БЮТ-Батьківщина” у Верховній Раді не підтримує цю грабіжницьку “пенсійну реформу” тому, внесла на розгляд парламенту альтернативний проект закону, з пропозиціями уніфікувати і зробити справедливим нарахування пенсій без будь-якого підвищення пенсійного віку, зменшення розмірів пенсій, погіршення умов їх нарахування.

«Сьогодні, ми працюємо над поданням змін та поправок до антинародного законопроекту, який розглядатиметься у другому читанні. Якщо наші ініціативи не будуть почутими та врахованими, ми проводитимемо масштабні акції протесту до яких, я переконаний, долучиться й громадськість Тернопільської області», – зазначив народний депутат.

Окрім пенсійної реформи, під час прес-конференції Василь Тимофійович також розповів про зустріч народних депутатів від фракції «БЮТ-Батьківщина» з Генпрокурором України. Під час цієї зустрічі народні депутати висловили свій протест незаконним діям Генпрокуратури та вимагали:

– припинення політичних репресій проти опозиції;

– скасування запобіжного заходу для Юлії Тимошенко;

– виконання резолюції Європарламенту про політичні репресії в Україні;

– надання дозволу для поїздки Юлії Тимошенко до Страсбургу для участі у сесії ПАРЄ та поїздки по областях України для зустрічі з виборцями;

– надання пояснення, чому у порушення чинного законодавства, Генпрокурор не надає відповіді на звернення лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко та народним депутатам.

Народні депутати і Генпрокурор домовились про те, що найближчим часом вони отримають офіційні відповіді на вимоги та скарги народних обранців та Юлії Тимошенко.

Під час цієї зустрічі, народний депутат Василь Деревляний особисто звернувся до Генпрокурора Пшонки В.П. щодо незадовільних дій Тернопільської обласної та міської прокуратури. Зокрема, щодо недопущення розкрадання земель:

– у с. Кам’янки Підволочиського району, до яких безпосередньо причетні голови Тернопільської ОДА та Підволочиської РДА;

– у Тернопільському районі, за участі та на чолі з екс-головою Тернопільської РДА Болєщуком;

– у Кременецькому та інших районах Тернопільської області, а також місті Тернополі, до яких причетні та покривають розкрадання та беззаконня високопосадовці краю.

Не менш важливе питання, яке підняв Василь Деревляний стосувалося і масштабної афери, в результаті якої, підприємцем – будівельником Щепановським, було обдурено понад 3 000 пайовиків на десятки – сотні мільйонів гривень.

Генпрокурор доручив своєму заступнику взяти під особистий контроль питання, підняті народним депутатом України Василем Деревляним.

За словами Василя Деревляного, на даний час заступнику Генпрокурора надані копії усіх необхідних документів по піднятих проблемних питаннях Тернопільщини.

Наприкінці прес-конференції голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» запросив усіх представників ЗМІ та жителів Тернопільщини долучитися до всеукраїнської акції протесту, яка відбудеться 24 червня біля Печерського суду у Києві.

«Єдиною метою переслідування Юлії Тимошенко є заборона їй зустрічатись із виборцями в різних куточках України і не допустити її та інших опозиціонерів до майбутніх парламентських виборів.

Лише послідовний опір українського народу зможе зупинити свавілля влади.

Усі свідомі українці повинні заявити свій рішучий протест політичним переслідуванням.

Закликаємо жителів Тернопілля взяти участь у протестних акціях поблизу Печерського районного суду в місті Києві у п’ятницю, 24 червня», – звернувся народний депутат, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний, повідомляє http://batkivshchyna.te.ua

24 червня Янукович розпочинає судилище над Тимошенко. Тернопіль стає на захист

Представники партії влади, подружжя Хоптянів ігнорують Президента!?