“Чорноволівці” першими на Тернопіллі оприлюднили прізвища кандидатів-мажоритарників до Верховної Ради

Поділитися

Як повідомили “Про все” в Тернопільській крайовій організації Народного Руху України продовжується  добра традиція проведення виїзних засідань. 5 липня рухівці провели  Раду ТКО НРУ в місті Заліщики. У  числі важливих рішень розгортання роботи по виборах депутатів до обласної ради а також виборів до Верховної Ради України. Зокрема, рухівці визначилися з кандидатами в мажоритарних округах (за старою виборчою системою). Звичайно, закону ще не має, як і меж округів. Проте, рухівці вирішили оприлюднити для громадськості прізвища кандидатів, які йтимуть по 5 мажоритарних округах Тернопільщини.

Округ 164 (Тернопіль)-Мединський Ігор Григорович.

Округ 165 ( Зборівський, Збаразький, Кременецький, Лановецький, Шумський райони)- Лукачат Михайло Михайлович

Округ 166 (частина Зборівського, Бережанський, Бучацький, Козівський, Монастириський, Підгаєцький райони) Вихрущ Анатолій Володимирович

Округ  167 – (Гусятинський, Підволочиський, Теребовлянський, Тернопільський райони) Савчук Михайло Дмитрович

Округ 168– (Борщівський, Заліщицький, Чортківський райони) Яблонь Василь Федорович

Серед кандидатів відомими є лише Анатолій Вихрущ та Ігор Мединський. Пан Анатолій науковець, очолював гуманітарну сферу за часів губернатора Івана Стойка. Ігор Мединський очолює міських рухівців, а також керує управлінням транспорту міської ради.

На прохання «Про все», у крайовій організації надали біографії невідомих широкому загалу кандидатів.

Голова Зборівської районної організації Народного Руху України.

Лукачат Михайло Михайлович, член НРУ з 1991року, директор Зборівської централізованої бібліотечної системи.

Народився 25 листопада 1944року Польща. Рятівська область, Ліськовський район, село Горянка.

В 1946 році нашу сім`ю разом із багатьма українськими родинами пересилили в тернопільську область, Козівського району, с Забойки, де в 1951р.,  пішов навчатись в перший клас цієї школи.

В 1963 році,  закінчив 11 класів Тернопільської школи інтернат №1. В цьому ж році  поступив в  Тернопільське державне музичне училище та з першого курсу мене призвали в ряди Радянської Армії, де прослужив до 1966р.

Згодом продовжив навчання в музичному училищі і в 1970 році одержав диплом викладача, був направлений в Зборівську державну музичну школу. В 1978 році поступив в Київський державний інститут культури ім. О. Корнійчука і закінчив в1985р., після чого призначили завідуючим відділом культури і туризму Зборівської РДА, на цій посаді я працював 20 років до 2004р.

У 2005 році мене після виходу на пенсію призначили директором Зборівської центральної бібліотечної системи, де працюю по сьогоднішній день. У 2007 році Указом Президента України за вагомий внесок у розвиток української культури, активну громадську – просвітницьку діяльність  присвоєно звання «Заслужений працівник культури України».

Нагороджений чисельними грамотами районної, обласної адміністрації та грамотами Міністерства культури України.

З 1991 р. член НРУ, а з 2000р. голова Зборівської районної організації НРУ по сьогоднішній день. З 1994 р. активний учасник створення первинних осередків селах району. Особисто ним створено 59 осередків на Зборівщині, потужна рухівська організація, яка нараховує більше 400 членів НРУ.

Від початку заснування НРУ,  брав активну участь у всіх політичних подіях, яку організовував Народний Рух України, ланцюг-злуки, «єднання», «Схід- Захід», «Від Львова до Києва», організовував великі мітинги в м.Зборові та в селах району. З ініціативи нашої міської організації в м.Зборів вул. Щорса перейменовано на вулицю. В.Чорновола. Плануємо в центрі міста в будинку культури, де виступав В.Чорновіл, встановити «Меморіальну дошку». Багато  проведено заходів до 12річчя  з дня пам’яті загибелі Героя України В. Чорновола.

Лукачат М.М.  учасник усіх Всеукраїнських Зборів (З’їздів) НРУ в м. Києві, член проводу та обласної крайової ради НРУ. Активно розповсюджую газету «Час Руху». Нагороджений грамотою Центрального Проводу  та особисто головою Народного Руху України Борисом Тарасюком, за вагомий внесок у розбудові Української  Держави.

Михайло Михайлович Лукачат депутат районної Ради чотирьох скликань, обраний від НРУ. Керував виборчими штабами від НРУ і перемагав. Багато членів від НРУ є депутатами сільських  Рад та районної Ради.

Вірю і впевнений в тому, що районна організація НРУ Зборівського району під моїм керівництвом буде  і надалі боротися за побудову Незалежної демократичної Української держави, за добробут народу і соціальної гарантії.

Найбільшою заслугою рухівців є збереження партії Чорновола, що жодні обставини не можуть перешкодити рухівцям працювати для України.

Савчук Михайло Дмитрович 1964 року народження.

З 1999 року по 2006 року  був членом виконавчого комітету Гусятинської селищної ради.

З 2004 року   став  регіональний представник книго розповсюджувачів та видавців.

Був керівником штабу від Гусятинського району в м.Києві  під час помаранчевої революції.

З 2006 року був обраний депутатом Гусятинської районної  ради, головою політичної партії Народного Руху України Гусятинського району.

З січня 2009 року член асоціації книгорозповсюджувачів та видавців  України. Відкрив першу книгарню в Гусятинському районі, у якій відкрито виставку – розпродаж української національної вишивки, на протязі останніх 6-ти років проводив культурно-просвітницькі акції за участю  відомих письменників, видавців, журналістів та церковних діячів України.

З червня 2009 обрано заступником голови Тернопільської крайової організації Народного Руху України.

Член центрального проводу Народного Руху України.

2 серпня 2009 року обрано  Гусятинським селищним  головою.

 

 

Прес-служба тернопільських рятувальників не бачить, що в області твориться

На Тернопільщині проблеми з туберкульозом