Чотири українські команди, одна з яких із Тернополя, візьмуть участь у відкритих перегонах роботів “Roborace – Cup of Brest”

Поділитися

29 липня 2011 року у місті Брест, Білорусія сектор робототехніки Брестського державного технічного університету “BrSTU Robotics” та відділ у справах молоді Брестського міськвиконкому, спільно з “Асоціацією робототехніки” в Україні проведуть відкриті перегони роботів “Roborace – Cup of Brest”.

Серед команд робототехніків з України, вибороти право їхати на “Roborace – Cup of Brest” зуміли далеко не всі. Можливість похвалитися інженерними витворами та спортивним хистом отримали лише чотири команди з таких міст, як: Тернопіль, Львів та Івано-Франківськ. Слід зауважити, що хлопцям, аби досягнути такого рівня довелось докласти чимало зусиль, а саме стати призерами всіх етапів відкритого чемпіонату з перегонів роботів “Roborace 2010/11”, пройти всеукраїнський кваліфікаційний відбір та все ж вибороти право представляти свої команди на “Roborace – Cup of Brest”.

На запитання стосовно вимог та правил, головний організатор Антон Кабиш(Білорусія) відповідає: “Правила стають все жорсткішими і вимогливішими, але це нас не лякає, оскільки це шлях до досконалості. В «Формула-1» теж на початку так жорстко все не було.”

Варто зазначити, що серед країн, котрі братимуть участь є: Білорусія, Польща, Канада, Україна, Румунія.

Довідка

Асоціація Робототехніки – це організація, створена для активної популяризації технічної творчості у сфері високих технологій.

Цілі і завдання Асоціації:

* активне пропагування технічної творчості у сфері високих технологій;

* залучення молоді до занять робототехнікою;

* формування змагального духу в сфері ІТ;

* забезпечення обміну ідеями та досвідом.

Заходи Асоціації:

– щомісячні зустрічі членів Асоціації Робототехніки;

– організація конкурсу “ Перегони роботів – Roborace”;

– організація робото – технічних шоу;

– підготовка всеукраїнських змагань та участь у міжнародних турнірах.

 Олексій Кайда та Сергій Надал вітали Главу УГКЦ та Архієпископа Барселони

Тариф для населення нижчий від оптового. Кажуть у Тернополі