Чим обернеться регіональне беззаконня в Збаражі?

Поділитися

Люди бачать, що творять опричники від влади. Голова міської ради порушує закон за власною ініціативою чи йому допомагають…?

Як показують події в Збаражі, теперішні керівники просто п’яніють від вседозволеності і влади, сподіваються на страх людей, підкуп, на апатію та безвихідь. Починаючи з минулих виборів, коли “можна було купляти” виборців, маючи надійне прикриття, сьогодні можна ні до кого не прислухатися та безкарно порушувати закони України.

17 та 21 червня 2011 року Бочаров Михайло Григорович (відставлений мер Збаража) , зібрав засідання ліквідованого сесією міської ради, рішенням № 42 від 24.12.2010 року виконавчого комітету та заперечуючи проти перебування депутатів Збаразької міської ради на засіданні виконавчого комітету, грубо порушив п.2 ст.11 та п.п. 8, 9 ст.51 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та п.2 ст.19 та ст.29 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”. Тим самим порушив норму закону щодо підзвітності і підконтрольності виконавчого комітету раді, яка його утворила та позбавив депутатів можливості скористатись правом висловлювати пропозиції, зауваження, оголосити звернення на засіданні виконавчого органу ради.

Працівники міліції, викликані Бочаровим М.Г., 17.06.2011 року вказали депутатам, присутнім на виконкомі, щоб ті негайно покинули міську раду, що розцінюється, як вчинення тиску на депутатів та порушення законів України.

Депутати міської ради неодноразово звертались стосовно подій у міській раді до районної прокуратури, але належних заходів реагування на ці звернення до теперішнього часу не вжито. Хоча однією із функцій прокуратури є забезпечення дотримання законів органами місцевого самоврядування, нагляд за дотриманням прав і свобод громадян .

Представляючи новопризначеного голову райдержадміністрації, народний депутат України Орест Муц вказав, що Бочаров М.Г. буде захищеним і йому ніхто нічого не зробить. А тим часом повністю паралізована робота міської ради. Не підписано міський бюджет, та багато господарських рішень. Ніде не видно підготовки до 800 — літнього ювілею Збаража. Очисних, так обіцяних збаражцям, так вже й не побачимо. “Золотого дощу” у вигляді обіцяних мільйонів на святкування ювілею так і не пролилося. Зате у Збаражі створена друга футбольна команда ( першу утримують підприємці ). Для чого ж створено команду із чужинців? — для дербі за бюджетні кошти, насмішок над вболівальниками, коли примусово “запрошують” на матчі працівників комунальних підприємств і рай адміністрації.

В 2004 році в Україні вдалося зламати авторитарний режим. Але Україна не стала демократичною. Демократія — це свобода вписана у верховенство закону.

Адам Міхнік: “Свобода сама по собі без обмежень, накладених законом і традицією, – це дорога до анархії та хаосу, де править закон сили.” Суспільство зробило свою частину — воно відвоювало свободу, далі “виписувати” верховенство закону мали б політики, які прийшли до влади. Якщо ж до свободи додати дотримання законів, то Україна стане демократичною державою. Якщо ж не виконувати закони і забрати ( зменшити) свободу, то вона перетвориться на авторитарну державу.

Очевидно, від нас залежить в якій країні ми “ прокинемось ” завтра. Лише послідовний опір українського народу може зупинити свавілля влади.

Голова Збаразької міської

організації “ВО “Батьківщина” Валерій Домбик

Володимир Кличко, який вже мав титул чемпіона світу за версіями WBO, IBF, IBO, та IBC, додав собі ще й титул найсильнішого за версією WBA, перемігши британця Девіда Хея

Церква vs злочинність