Ярослав Джоджик „забуває” віддавати борги Михайлу Ратушняку

Поділитися


Товариство „АНТ”, яке очолює депутат міської ради Михайло Ратушняк, вимагає від народного депутата Ярослава Джоджика повернути кошти, які той брав більше двох років тому на порятунок пивзаводу «Опілля». Працівники АНТу зранку 4 липня вийшли з цими вимогами під стіни заводу. Транспорантами з надписом „Джоджик, поверни наші гроші” та „Депутат без совісті – як пиво без солоду”,   люди намагалися простимулювати совість боржника.

„Я думав, що маю справу з людиною слова, як-не-як депутат Порламенту України, а виявилося, навпаки…Ця людина живе за своїм особливим, лише йому зрозумілим кодексом честі» — обурюється Михайло Ратушняк.

За словами директора ТОВ „АНТ”, Ярослав Джоджик звернувся до нього більше двох років тому з проханням про допомогу ВАТ „Опіллю”, адже на підприємстві склалася критична ситуація: не сплачувались податки до державного та пенсійного фондів, відсотки банкам за кредити, не розраховувались з постачальниками, і вже були виставлені податкові пости – завод був на межі закриття.

„Вірячи словам народного депутата, та прагнучи допомогти врятувати  працююче підприємство, яких в Тернополі залишились одиниці, я зі своїм колективом погодився на допомогу. Ми надали заводу значну фінансову допомогу, задіяли всі наші наявні ресурси та великий досвід роботи на цьому ринку — розповідає Михайло Ратушняк.

Завдяки ТОВ «»АНТ», ВАТ „Опілля” розрахувалося з усіма боргами, налагодило виробництво і все гірше для нього позаду, але нардеп не поспішає розраховуватися, попри те, що  згідно з однією з умов підняття з колін заводу позичальник мав стати одним із засновників ВАТ «Опілля». Про цю «оборудку» нардепа в скорім часі дізнається не лише все Тернопілля, а й Верховна Рада та правоохоронні органи.

Сьогодні вичерпані всі можливості домовитись обом сторонам на людському рівні. Позичальник завтра звертається до суду…

Що не поділив Михайло Ратушняк з Ярославом Джоджиком?

На запрошення Олексія Кайди у Тернопіль приїде переможниця Каннського кінофестивалю Марина Врода