«Київстар» забезпечить українські школи безлімітним інтернетом

Поділитися

7 липня 2011 року телеком-оператор «Київстар» та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України підписали Меморандум про співпрацю щодо забезпечення безкоштовним безлімітним широкосмуговим інтернетом шкіл по всій Україні. Пріоритетними напрямками соціального партнерства, зафіксованими документом, стали забезпечення шкіл високошвидкісним доступом до інтернету, а також навчання дітей, батьків та вчителів правилам безпечної поведінки при використанні Мережі.

Своїми підписами Меморандум про співпрацю засвідчили Дмитро Табачник, Міністр освіти і науки, молоді та спорту України та Ігор Литовченко, президент компанії «Київстар».

У рамках співпраці Міністерства освіти та телеком-оператора до кінця 2011 року в понад 80 школах України буде проведено безкоштовний широкосмуговий інтернет від «Київстар». Для об’єднаного «Київстар» це не перший досвід інтернетизації українських шкіл – усього за період з 2009 року до кінця поточного року безкоштовним FTTB-доступом в інтернет буде забезпечено близько 200 шкіл по всій Україні.

«Київстар» проведе комплексні роботи по підключенню до Мережі за технологією FTTB будівель шкіл, а також надасть безлімітний доступ до Мережі на високій швидкості до 10 Мбіт/сек. вранці та вдень (з 7:00 до 18:00), і до 1 Мбіт/сек. решту часу (з 18:00 до 7:00). Телеком-оператор не тільки забезпечить школи безкоштовним високошвидкісним інтернетом, але й подбає про безпечне використання інтернету школярами, встановивши спеціальне програмне забезпечення і провівши інформаційну кампанію серед вчителів, школярів та батьків про правила поведінки в Мережі. Волонтери «Київстар» за сприяння Міністерства освіти проведуть відкриті уроки з безпеки в інтернеті в школах по всій Україні.

«Київстар» вже не перший рік займається проблемою дитячої онлайн-безпеки. У компанії з 2009 року діє соціальна програма «Київстар» «Безпека дітей в інтернеті», спрямована на захист дітей від загроз Мережі. У партнерстві з Інститутом психології ім. Г.С.Костюка НАПН України «Київстар» видав перший в Україні посібник для батьків «Діти в інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі» і створив «білий список» рекомендованих дитячих сайтів, на основі якого було розроблено безкоштовну послугу «Батьківський контроль» для мобільного телефону.

Спільно з Міністерством освіти «Київстар» планує забезпечити розвиток та впровадження сучасних технологій в освітній процес, а також приділити особливу увагу розповсюдженню базових знань про інтернет і культуру поведінки онлайн, щоб сприяти формуванню навичок безпечного використання Мережі школярами та їхніми сім’ями.

Дмитро ТАБАЧНИК, Міністр освіти і науки, молоді та спорту України:

«Сьогодні одним із пріоритетних завдань Міністерства освіти є розвиток інноваційних технологій і впровадження їх у щоденну практику навчання. Співпраця із компанією «Київстар» дозволить прискорити інтернетизацію українських шкіл, забезпечивши доступ школярів і педагогів до актуальної та корисної інформації, що містить Всесвітня Мережа».

Ігор ЛИТОВЧЕНКО, президент компанії «Київстар»:

«Діяльність «Київстар» – це корисні справи для людей і країни, реальний внесок у покращення життя українців. Забезпечуючи високошвидкісним інтернетом школи України, ми сприяємо організації повноцінного навчального процесу, який сьогодні складно уявити без доступу до інтернету. Створюючи нові можливості для освіти, «Київстар» інвестує в інтелектуальний розвиток нашої країни».

Підписання Меморандуму між компанією «Київстар» і Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України стало черговим етапом співпраці, мета якого – підвищити культуру користування інтернетом, забезпечити доступ до інформаційно-освітніх ресурсів Всесвітньої Мережі та навчити правилам безпечної поведінки в інтернеті школярів, батьків і педагогів.

«Київстар» планує підключати школи по всій Україні до широкосмугового інтернету, надаючи безкоштовний безлімітний обсяг трафіку. Меморандум матиме силу протягом трьох років, з 2011 по 2013 рік.

Довідка про програму інтернетизації українських шкіл:

«Київстар» здійснює загальнонаціональну програму інтернетизації українських шкіл «Безпечний інтернет «Київстар» – школам» для забезпечення доступу учнів до сучасних навчальних інформаційних ресурсів Мережі. Соціальним партнером програми виступає Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. У рамках програми компанія має намір підключити до інтернету 200 шкіл по всій Україні до кінця 2011 р. «Київстар» надасть безкоштовний безлімітний вихід в Мережу на високій швидкості до 10 Мбіт/сек вранці і вдень (з 7:00 до 18:00) , і до 1 Мбіт/сек.  решту часу (з 18:00 до 7:00).

Телеком-оператор подбає про безпечне використання інтернету школярами, встановивши спеціальне програмне забезпечення і розмістивши інформаційні матеріали з правилами поведінки в Мережі у навчальних закладах. Волонтери «Київстар» проведуть відкриті уроки про безпеку в інтернеті в школах по всій Україні. З 2008 року інтернетизацією українських шкіл опікувалася компанія «Beeline-Україна», що 2010 року увійшла до складу об’єднаного «Київстар». «Beeline-Україна» забезпечила доступом до широкосмугового безкоштовного інтернету 110 шкіл. Цей досвід буде використаний у реалізації програми по забезпеченню доступом в інтернет українських шкіл від «Київстар».

 

Довідка про співробітництво «Київстар» та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України:

Компанія «Київстар» співпрацює з Міністерством освіти з 2007 року, коли в рамках соціальної програми «Київстар» «Мобільна культура» Міносвіти та телеком-оператор підписали Меморандум про співпрацю та спільно впровадили освітню програму для середніх учбових закладів з метою виховання у школярів культури користування мобільним телефоном, як в школі, так і за її межами. Також Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України схвалило посібник «Київстар» «Діти в Інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі» та надало йому гриф Міністерства. У липні 2011р. «Київстар» та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України розпочали реалізацію ряду проектів, мета яких – підвищити культуру користування інтернетом, забезпечити доступ до інформаційно-освітніх ресурсів Всесвітньої Мережі та навчити правилам безпечної поведінки в інтернеті школярів, батьків та педагогів.

Довідка про соціальну програму «Київстар»  «Безпека дітей в інтернеті»:

Соціальна програма «Київстар» «Безпека дітей в інтернеті» спрямована на те, щоб захистити дітей від загроз інтернету і зробити Мережу безпечною територією освіти та розвитку. Ініціатива реалізовується «Київстар» з 2009 р. Як учасник Коаліції за безпеку дітей в інтернеті, «Київстар» розробив та впровадив wap-версію тематичного порталу «Онляндія»: wap.onliandia.kyivstar.ua. За допомогою Інституту соціології Національної Академії Наук України, компанія провела перше в Україні дослідження «Знання та ставлення українців до питання безпеки дітей в інтернеті». Також була проведена соціальна рекламна кампанія щодо безпеки дітей в інтернеті. «Київстар» приділяє значну увагу питанню протидії поширенню в мобільній мережі нелегального контенту. Компанія співпрацює з профільним департаментом МВС України. З цією метою розроблена та діє спеціальна процедура взаємодії щодо виявлення та запобігання розповсюдженню нелегального контенту (порнографії). У партнерстві з Інститутом психології ім. Г. С. Костюка НАПН України «Київстар» видав перший в Україні посібник для батьків «Діти в інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі» та створив «білий список» рекомендованих дитячих сайтів.

Більше інформації про програму – на тематичному сайті http://online-bezpeka.kyivstar.ua/.

Довідка про об’єднаний «Київстар», бізнес-одиницю «Україна» VimpelCom Ltd.

До складу бізнес-одиниці «Україна» VimpelCom Ltd. входять два українських телекомунікаційних оператора – ПрАТ «Київстар» і «Beeline-Україна» (ПрАТ «Українські радіосистеми» і ТОВ «Голден Телеком»).

«Київстар» – оператор №1 на ринку мобільного зв’язку і мобільного інтернету, найкращий бренд в Україні. За даними щорічного дослідження компанії Ericsson, мережа мобільного зв’язку ПрАТ «Київстар» є однією з найкращих у Європі і охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських і річкових узбереж України. «Київстар» надає послуги EDGE/GPRS на всій території свого покриття, а також роумінгові послуги в 195 країнах на 5 континентах.

«Beeline-Україна» – досвідчений учасник ринку послуг фіксованого зв’язку для бізнесу та широкосмугового доступу на базі FTTB. Бізнес-одиниця «Україна» VimpelCom Ltd. надає телекомунікаційні послуги під брендами «Київстар», djuice та «Київстар Бізнес». Місія «Київстар» – поліпшувати життя завдяки телекомунікаційним послугам найвищої якості.

www.kyivstar.ua, www.djuice.ua, www.beeline.ua

Тернополь. Блогер против мусора

Healthy Life – живи здорово кожну мить!