На замітку користувачам контактними лінзами!

Поділитися

Незважаючи на те, що в багатьох країнах світу одноденні контактні лінзи підбираються в 40% – 50% випадків , значну частину практичної роботи лікарів-офтальмологів в Україні складає підбір контактних лінз планової зміни. Саме тому, для власної безпеки потрібно зберігати контактні лінзи в чистоті, очищати їх спеціальним розчином для МКЛ. Думка людей на рахунок необхідності очистки лінз такими засобами і про їхню роль в успішному носінні лінз часто кардинально відрізняється від думки спеціалістів.

Повторне використання контактних лінз схоже на повторне використання брудної тарілки, на якій буквально щойно знаходилась свіжа їжа. На брудній поверхні активно розвиваються бактерії, що можуть нашкодити Вашому здоров’ю. І це не міф. Людина цілком реально може втратити зір при частому використанні одних і тих самих контактних лінз без очистки. Залишки сльози на лінзах, після того як їх зняли, будуть середовищем для розвитку бактерій. Ось чому лінзи, як і тарілку,    необхідно промивати, перед тим, як знову використовувати.

Засоби для дезінфекції контактних лінз є безпечними, та не нашкодять Вашим очам, чи контактним лінзам. Після знаття  МКЛ іноді офтальмологи рекомендують очищати їх від поверхневих «макро» забруднень за допомогою спеціального очисника для щоденного догляду. Достатньо дві краплини розчину (по одній краплині на кожну поверхню) та дві секунди Вашого часу,  після чого контактна лінза занурюється в контейнер для зберігання МКЛ з чистим розчином, який продовжуватиме процес очистки та дезінфекції на більш глибокому рівні. Окрім того, сучасні розчини містять додаткові зволожуючі компоненти, що покращують комфорт та якість користування контактними лінзами.

 

За більш детальною інформацією стосовно користування МКЛ та особливістю догляду за конкретними видами контактних лінз звертайтесь до консультантів оптик Медікус.

Ми завжди  раді Вам допомогти!

Поліклініка Медікус

Завітайте до нас за  адресами: м.Тернопіль, вул. Живова,28  Поліклініка Медікус

вул. Живова, 15а (ТЦ «Орнава»)

вул. Руська, 44 («Євроринок»)

вул. Й.Сліпого,7 (ТЦ «Атріум»)

Основна ланка виробництва Тернопільського лісгоспу

Олександр Левчук: «Професія лісівника – це повна віддача себе лісу»