Тернопільщина і Сербія поглиблюють співпрацю

Поділитися


               Заступник голови Тернопільської обласної ради Олег БОБЕРСЬКИЙ зустрівся з представниками парламенту Автономного краю Воєводина (Республіка Сербія), які побували на Тернопільщині. 

               Боберський вважає, що Україні на шляху до євроінтеграції досвід Сербії є дуже корисним: "Україна і Сербія перебувають на стадії підготовки до вступу до Євросоюзу. В Сербії цей процес ближче до завершення. Ми ж у нашій країні завершуємо підготовку підписання угоди щодо вступу до асоціації Євросоюзу".
               Заступник голови Тернопільської облради також відзначив, що Тернопільська область зацікавлена у реалізації спільних проектів з різними регіонами Сербії, адже Воєводина, як і Тернопільщина, –  це аграрний регіон з унікальними пам'ятками і духовними центрами.
               "Співпраця між нашими регіонами може бути дуже плідною в сільськогосподарській, культурній та туристичній сферах, - відзначив Олег БОБЕРСЬКИЙ. - Крім того, в Автономному Краї Воєводина – велика громада українців, чиї батьки і діди - вихідці, зокрема, з Тернопільщини, тому слід поглиблювати і цю співпрацю - співпрацю у сфері українства", - підкреслив заступник голови Тернопільської облради.
               У рамках візиту представників Сербії на тернопільській землі ідея співпраці отримала офіційне документальне втілення. 6 липня на території Збаразького замку відбудеться церемонія підписання Меморандуму про спільну діяльність  між Тернопільською, Львівською, Івано-Франківською обласними радами та Скупщиною АК Воєводина Республіки Сербія.

Василя Деревляного викликали на допит

“Так званий “електронний вступ” може виявитися лише аферою міністра Табачника,