“Так званий “електронний вступ” може виявитися лише аферою міністра Табачника,

Поділитися

Член фракції УНП Тернопільської обласної ради, голова Бучацької РО УНП Євген РІЙ закликає вступників не лінуватись і подавати документи для вступу безпосередньо у приймальні комісії вищих навчальних закладів.

“Так званий “електронний вступ” може виявитися лише аферою міністра Табачника, в результаті якої постраждають тисячі українців, які, повіривши Міністерству освіти, захочуть довірити обрання свого майбутнього комп’ютеру, тобто подати документи до вищого навчального закладу через “Електронний вступ”, – вважає освітянин, голова Бучацької районної організації УНП Євген РІЙ.

“Подання електронної заяви не має ніякої юридичної сили, сайт – приватний, його відкриття супроводжували скандали, нема жодної гарантії, що перед самим зарахуванням який-небудь сервер не “зависне”, або його не “зламають” хакери. Потім судитись можна скільки завгодно, але стати студентом цього року шансів вже не буде”, – застерігає Євген РІЙ.

“Вже зараз у ЗМІ представники приймальних комісій вищих навчальних закладів  Тернополя скаржаться, що електронний вступ не працює так, як це розрекламував Табачник. Далі може бути ще гірше”, – передбачає представник УНП.

Член фракції УНП Тернопільської облради нагадує, що одна з громадських організацій оскаржила в суді постанову Міністерства освіти про систему електронного вступу, перше судове засідання призначене на 12 липня, а яким буде рішення суду – невідомо.

“Тому не треба довіряти тому, що кожної миті може перетворитись на фірмову мильну бульбашку від “реформатора” Табачника. Якщо справді є бажання стати студентом, треба брати документи і подавати їх на паперових носіях безпосередньо у приймальні комісії вищих навчальних закладів України”, – радить  освітянин, член фракції УНП Тернопільської облради Євген РІЙ.

Тернопільщина і Сербія поглиблюють співпрацю

III Всеукраїнський фестиваль сільської молоді «Купальська феєрія» відбудеться 6 липня в с. Чагарі Гусятинського району на Тернопіллі