У Тернопільській облраді “свободівці” так догосподарювались, що працівники аеропорту мають понад пів мільйона гривень заборгованості по зарплаті

Поділитися

Наймані працівники Тернопільського обласного комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіавтотранс» звернулася у Національну службу посередництва і примирення з трудовим спором до адміністрації підприємства.

Про це власкору ЗІКу повідомив депутат Тернопільської обласної ради (член бюджетної комісії) Володимир Чубатий.

«Борги зі зарплати на підприємстві станом на 21 червня 2011 року становлять 646 тисяч гривень. Окрім того, є борги перед Пенсійним фондом. Якщо нам не вдасться вирішити конфлікт мирним шляхом, то підприємству доведеться продати частину свого майна, щоб розрахуватися з боргами», – повідомив Володимир Чубатий.

За словами депутата облради, останнім часом Тернопільський аеропорт практично не працює.

«Цьогоріч ми виділили з обласного бюджету через програму розвитку аеропорту «Фірмі «Тернопільавіавтотранс» майже півмільйона гривень. Однак через зобов’язання перед кредиторами комунальне підприємства отримало судові позови. Рахунки арештовані. Коли переглядатимемо бюджет після першого півріччя, виділимо аеропорту ще грошей. Програма розвитку на цей рік передбачає фінансування на суму два мільйони», – продовжив Чубатий.

Депутати Тернопільської облради знайшли ще один вихід з цієї ситуації.

«Розглянувши клопотання адміністрації комунального підприємства, комісія обласної ради підготувала проект рішення, яким дозволяла «Фірмі «Тернопільавіавтотранс» відкрити кредитну лінію у державному банку на суму 3 мільйони гривень на 5 років під заставу приміщення аеровокзалу (балансова вартість 750971 грн, – ЗІК.). Цих грошей вистачило, щоб покрити всі борги зі зарплати та перед Пенсійним фондом, зробити ремонт будинку аеровокзалу та відновити роботу летовища. За нашими підрахунками, якщо Тернопільський аеропорт прийматиме по два рейси на тиждень, то отримуватиме близько 200 тисяч гривень», – прокоментував Володимир Чубатий.

На сесійному засіданні Тернопільської облради 14 липня депутати не включили це питання у порядок денний. Не голосували за це питання, головно, представники провладної депутатської групи «Стабільність і реформи», яку очолює сестра нардепа Ореста Муца Ярослава П’яла. Свою позицію вони мотивували тим, що частина депутатів не ознайомилася з проектом рішення до сесії.

Можливо, на наступному пленарному засіданні сесії депутати включать це питання у порядок денний та розглянуть.

У готелі “Тернопіль” та “Максимі” сиділи без світла

На останній сесії обларади її керівництво, і в першу чергу – голова Олексій Кайда, продемонстрували своє незнання законодавства про місцеве самоврядування…