Відстояні права на житло мешканців гуртожитку у Чорткові

Поділитися

Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 15.06.2011 скасовано постанову господарського суду Тернопільської області щодо визнання права власності на гуртожиток у Чорткові за ТОВ „Тернопільбуд”. РВ ФДМУ по Тернопільській області, виступаючи у якості відповідача-1,  в черговий раз захистило інтереси держави та права жителів гуртожитку на житло.

Судова тяганина розпочалася у 2009 році, коли ТОВ „Тернопільбуд” звернулося у Господарський суд Тернопільської області з позовом до РВ ФДМУ по Тернопільській області про визнання права власності на будівлю гуртожитку за адресою: вул. С. Бандери, 60/1 в м. Чорткові. З  того часу РВ спільно з мешканцями гуртожитку, прокуратурою почало відстоювати у судових інстанціях  право власності на гуртожиток за державою, з метою наступної його передачі у комунальну власність, що гарантує його жителям можливість приватизації житла.

Для  забезпечення реалізації конституційних прав громадян на житло та у відповідності до Закону України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків”, ще 11.06.2009 на відповідне звернення регіонального відділення Чортківська  міська рада схвалила  рішення про прийняття цього гуртожитку до  комунальної власності.

Проте до завершення  розгляду спорів у судових інстанціях, регіональне відділення та Чортківська міська рада не могли виконати вимоги Закону України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків” та рішення Чортківської міської ради про прийняття гуртожитку до комунальної власності. Подібна ситуація  створювала соціальну напругу серед мешканців цього гуртожитку.

Завдяки активній позиції регіонального відділення, прокуратури, а також небайдужості мешканців  гуртожитку, які  покладали великі надії на те, що орган приватизації захистить  і   відстоїть їх інтереси у судах, у кінцевому результаті було досягнуто бажаний результат.

Після довго періоду судових справ 15.06.2011 постановою Львівського апеляційного господарського суду у справі №7/21/5022-288/2011(18/140-2421) апеляційна скарга регіонального відділення була задоволена, рішення господарського суду Тернопільської області від 11.04.2011 в цій справі скасовано та прийнято нове..

У позові ТОВ «Тернопільбуд» щодо визнання права власності на гуртожиток  по вул. С. Бандери, 60/1 у м. Чорткові  було відмовлено,  чим  усунуто перешкоди в реалізації  жителям гуртожитку їх конституційного права на житло, повыдомили “Про все” у   прес-службы РВ ФДМУ по Тернопільській області

Переводити заощадження з доларів у євро не слід

22 серпня 2011 року – останній день прийому заяв для участі у конкурсі з продажу пакета акцій (96,129% статутного капіталу) публічного акціонерного товариства „Тернопільський радіозавод „Оріон”