” Фундація Тернопільська ” готова надати допомогу Ігорю Сметаніну у питаннях його працевлаштування у Польщі

Поділитися

11 серпня до Президента БФ” Підтримки Українських ініціатив” Дмитра Снєгирьова звернулися представники української діаспори у Польщі , які виявили бажання допомогти у працевлаштуванні шахтаря Ігоря Сметаніна , який був звільнений з роботи за критику керівництва підприємства , після аварії на шахті ” Суходольська -Східна”.
У зверненні ГО ” Фундація Тернопільська” , яка є культурологічним осередком українців у Польщі,до Д. Снєгирьова  йдеться про наступне:
” Фундація Тернопільська ” готова надати допомогу Ігорю Сметаніну у питаннях його працевлаштування у Польщі та взяти на себе оформлення усіх необхідних для цього документів.
Особливе занепокоєння представників української діаспори викликає інформація щодо можливих переслідувань та погроз фізичної розправи з боку правоохоронних органів.”
Коментуючи ініціативу представників української діаспори щодо питання допомоги у працевлаштуванні І. Сметаніна, Д. Снєгирьов підкреслив наступне : ” Українці , не залежно від місць компактного проживання, ще раз конкретикою справи довели  той факт , що не буває чужої біди та розподілу українців за географією проживання. Але в той же час ,ми змушені констатувати сумний факт перетворення Донбасу  на Галичину початку 20 століття , коли українці заради того аби прогодувати свої родини , змушені були шукати кращої долі на чужині.Працевлаштувати за допомогою української діаспори можна сотні людей, але куди подіти сотні тисяч  тих  мешканців Донбасу, які змушені працювати за копійки у надважких умовах вугільної та важкої промисловості ”

Довідка.
11 серпня у ЗМІ з”явилася інформація щодо позитивного вирішення питання з працевлаштуванням звільненого шахтаря І. Сметаніна. Цю інформацію , з посиланням на луганського губернатора В.Пристюка, оприлюднив прем”єр-міністр України Азаров під час візиту до м.Запоріжжя.Прем’єр-міністр України Микола Азаров повідомив щодо  працевлаштування шахтаря Ігоря Сметаніна, звільненого раніше за критику керівництва шахти “Суходольська-Східна”.

Але  за декілька годин у ЗМІ з”явилася інформація про те, що ” працевлаштований” шахтар зник і не відповідає на телефонні дзвінки. Сам факт працевлаштування шахтаря не можуть підтвердити ні в Луганській ОДА , ні в вугільному підприємстві де працював І.Сметанін.

Прес-служба БФ” Підтримки Українських ініціатив”

План заходів з підготовки та відзначення 25-річчя Співочого поля, Дня Державного Прапора України, 20-ї річниці Незалежності України та 471-ї річниці міста Тернополя

Хлібороби Тернопільщини зібрали перший мільйон тонн зерна нового урожаю!