Як на Тернопільщині ревізували училище сфери послуг та туризму

Поділитися

Контрольно-ревізійний відділ в  м. Тернополі та Тернопільському районі провів планову ревізію фінансово-господарської діяльності державного професійно – технічного навчального закладу «Тернопільське вище професійне училище сфери послуг та туризму».

Ревізією встановлено порушень, що призвели до втрат на загальну суму 132 тис. грн., з яких майже 116 тис. грн. виявлені при порушеннях з оплати праці.

Зокрема, при складанні тарифікаційних списків не було проведено підвищення посадових окладів на 10 відсотків, як це передбачено законодавством, внаслідок чого педагогічними працівниками за період з травня 2009 по квітень 2011 років недоотримано майже 105 тис. гривень.  Перевіркою правильності нарахування компенсацій і допомог дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також  нарахування та виплати стипендії, встановлено недоотримання учнями передбачених законодавством  коштів  більш ніж на 9 тис. гривень.

У зв’язку із невключенням до калькуляції вартості проживання в гуртожитку заробітної плати з нарахуваннями до державних цільових фондів технічного персоналу, спецфондом установи недоотримано понад 11 тис.грн. доходів.

За наслідками ревізії на трьох осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164-2 КУпАП, на двох осіб – за ст. 164-12 КУпАП. До установи застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Про результати ревізії поінформовано прокуратуру м. Тернополя та управління освіти і науки ОДА, повідомили “Про все” у прес-службі КРУ в Тернопільській області

Прогалини в Теребовлянському бюджеті

У Тернопільській міській дитячій комунальній лікарні “начудили” на 356 тисяч гривень