Під час «Свята хліба» у Гусятині планують представити найбільший в Україні коровай

Поділитися

У п’ятницю, 19 серпня, під час проведення у смт.Гусятин обласного фестивалю «Свято хліба» планують представити найбільший в Україні коровай. Про це розповів під час апаратної наради голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян.

«Це свято є своєрідним вшануванням всіх людей, які долучилися до того, щоб область виростила та зібрала новий врожай. З цієї нагоди ми відзначатимемо під час обласного свята в Гусятині людей праці, а також проведемо конкурс короваїв. Кожне село Гусятинщини представить свої пекарські вмілості. Крім того – плануємо спекти і продемонструвати найбільший в Україні коровай», – сказав Валентин Хоптян.

Він запросив усіх краян та гостей Тернопільщини відвідати 19 серпня смт.Гусятин та взяти участь у численних святкових заходах, присвячених «Святу хліба» та 20-ій річниці Незалежності України.

Обласне свято, присвячене 20-ій річниці проголошення Незалежності України, відбудеться 19 серпня у смт.Гусятин Тернопільської області.

Фактично, ця імпреза стане одним із перших святкових заходів, які відбудуться в області у серпні з нагоди ювілею Незалежності.

Організатори дійства, а це обласна державна адміністрація, Гусятинська районна рада та райдержадміністрація,  обіцяють гостям святам цікаву та видовищну програму.

Зокрема, до уваги шанувальників спорту буде представлено шоу «Богатирські ігри» за участю чемпіона світу Василя Вірастюка. Відбудеться також і презентація фізкультурних здобутків області в різних видах спорту.

До участі в святі запрошено й клуби історичної реконструкції, які відтворять славні сторінки минувшини нашої держави.

Концертну програму усім, хто завітає 19 серпня у Гусятин, подарують мистецькі колективи та виконавці Тернопілля а також гості – лауреат і дипломант багатьох міжнародних конкурсів і фестивалів ансамбль “Козаки Поділля”.

Також передбачені авіашоу та святковий феєрверк.

А оскільки Спаса – це щедре та солодке свято, то гостей особливо прихильно зустрічатимуть представники територіальних громад цього Надзбручанського краю.

Кожне з сіл, селищ та містечок Гусятинщини репрезентуватиме під час фестивалю свої традиції, звичаї, народну кухню. Обіцяють також почастувати усіх охочих коржами і паляницями з маком та медом.

А ще під час свята визначатимуть найсмачніший коровай, який спечуть місцеві господині.

На завершенні жнива, то ж організатори не забудуть й про людей праці – особливі подяки та нагороди від обласної влади отримають кращі трудівники села Тернопільщини.

А подарунком для самих гусятинців стане реконструйований стадіон, на якому зараз ведуться активні відновлювальні та ремонтні роботи.

Цей об’єкт під свою особливу опіку взяв голова облдержадміністрації Валентин Хоптян.

Він переконаний, що спортивна споруда стане справжньою прикрасою містечка

На Тернопільщині, під вибори, для дружини губернатора, завершено газифікацію Гусятинського району

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Петро Гоч не вважає дружину губернатора гідною балотуватись до Верховної Ради від Гусятинщини?