На Тернопільщині, під вибори, для дружини губернатора, завершено газифікацію Гусятинського району

Поділитися

У вівторок, 16 серпня, відбулася церемонія запалення газового факела в селах Ставки та Козина Гусятинського району.

Ознайомитися із обсягом виконаних робіт та привітати мешканців цих населених пунктів прибув голова облдержадміністрації Валентин Хоптян.

«Щиро вітаю Вас із цією важливою подією – однією із численних конкретних справ, зроблених в області напередодні 20-ої річниці Незалежності України, – сказав Валентин Хоптян. – Глава нашої держави Віктор Янукович, у своїй програмі «Україна для людей!», наголосив на важливості проведення позитивних якісних змін у житті сільських населених пунктів. Сьогоднішнє запалення газових факелів у с.Ставки та с.Козина є свідченням дієвості цієї програми!», – сказав голова обласної державної адміністрації.

Також звернулася голова Гусятинської районної ради Надія Хоптян, яка подякувала всім, хто долучився до цієї доброї справи.

«Сьогодні – справжнє свято! Завершено газифікацію Гусятинського району. Ці віддалені села давно очікували на цей день і я щиро вдячна усім, хто наблизив цю подію!», – сказала Надія Андріївна.

Присутня на святі місцевий сільський голова Марія Прок розповіла, що будівництво підвідного газопроводу до цих населених пунктів, а також до хуторів Білка та Гаврилівка було розпочато в 2009 році.

НАК «Нафтогаз України» було профінансовано будівництво газопроводів на суму 316 тис. грн. За рахунок коштів обласного бюджету в 2011 році профінансовані роботи з будівництва газопроводів на суму 130 тис. грн.

Загалом, підрядною організацією ТОВ «Термопласт» здійснено будівництво підвідних газопроводів, протяжністю 6,75 км.

Марія Прок відзначила, що це чи не вперше в історії цих сіл, до них завітало керівництво області. Та не просто завітало – здійснивши огляд соціальної інфраструктури населених пунктів голова ТОДА Валентин Хоптян дав доручення посприяти в забезпеченні місцевого ФАПу сучасним обладнанням, а також створити групу, яка напрацює пропозиції щодо ремонту клубу.

Після спільної молитви відбулося освячення та запалення газового факелу.

Хто користується пільгами при сплаті земельного податку?

Під час «Свята хліба» у Гусятині планують представити найбільший в Україні коровай