Що робиться в гуманітарній сфері Тернопілля?

Поділитися

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч провів розширену нараду щодо забезпечення діяльності гуманітарної галузі області.

У нараді взяли участь заступники голів районних державних адміністрації, керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та Тернопільської міської ради.

Було розглянуто хід підготовки до відзначення в області 20-ї річниці Незалежності України та стан реалізації проекту «20 добрих справ». Зокрема, було проінформовано, що святкові заходи розпочнуться 19 серпня Всеукраїнським святом народної творчості „Молюсь за тебе, Україно”. В рамках святкувань буде відзначено 25-річчя відкриття у Тернополі першого в Україні Співочого поля, відбудуться концерти професійних та аматорських художніх колективів області та України. Буде відзначено День Державного Прапора України. В Палаці культури “Березіль” ім. Леся Курбаса відбудеться урочисте зібрання громадськості області та творчий звіт майстрів мистецтв і аматорських художніх колективів. Урочистості, театралізовані концертні дійства, творчі звіти аматорських художніх колективів, присвячені 20-й річниці незалежності України пройдуть у районах та населених пунктах області, повідомляє сайт ОДА.

На нараді також було розглянуто питання підготовки до XIII Всеукраїнського фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини», який відбудеться 6-7 серпня.

Окремо йшлося про стан підготовки освітніх закладів до нового навчального року та виконання доручень голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна щодо комп’ютиризації шкіл області, облаштування навчально-виховних закладів внутрішніми вбиральнями, створення усіх належних умов для якісного навчання учнів.

Проаналізовано хід літнього оздоровлення дітей області. Відзначено кращі райони – Козівський і Борщівський та вказано на недопрацювання у Кременецькому та Лановецькому районах.

Порушено ряд проблемних питань, серед яких стан забезпечення теплом культурних закладів області. На сьогодні в області не газифіковано 503 будівлі культури. Заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч дав доручення здійснити необхідні заходи для того, щоб всі будівлі культури в осінньо-зимовий період були забезпечені теплом.

Підбиваючи підсумки наради, Петро Гоч наголосив на необхідності активізувати роботу щодо забезпечення діяльності гуманітарної галузі області, а також зазначив, що такі розширені наради стануть регулярними.

Історія Тернополя: музей політичних в’язнів

Чому на Тернопільщині подорожчала олія?