Суд виніс вирок стосовно автоперевізників, які грубо порушили законодавство про працю

Поділитися

Теребовлянський районний суд розглянув кримінальну справу  за обвинуваченням одного із підприємців, який надає послуги у сфері перевезення пасажирів, за ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 172 КК України. Аналогічні ще дві кримінальні справи, головними фігурантами яких є автоперевізники,  розглянув також Тернопільський міськрайонний суд.

Слідством встановлено, що один із підприємців, надаючи послуги у сфері перевезення пасажирів по 3-ох маршрутах, відобразив у «Звіті суб’єкта малого підприємництва – фізичної особи-платника єдиного податку», що у 2010 році на його підприємстві працевлаштовані у першому кварталі 3 чоловіки; у другому та третьому – 2 чоловіки.

Також автоперевізник у «Податкових розрахунках сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку» вказав за перший квартал 2010 року 3 працівники із сумою утриманого податку 549 грн.; за другий квартал – 2 працюючих особи із сумою утриманого податку 378 грн.; за третій квартал – 2 працівники із сумою утриманого податку 382 грн.

У вказані документи, підприємець подав завідомо неправдиві відомості щодо фактичної кількості працюючих у нього працівників та, не оформивши належним чином ще 7 осіб, грубо порушив законодавство про працю.

У судовому засіданні підсудний свою вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів визнав повністю.

Теребовлянський районний суд засудив підприємця за ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 172 КК України і призначив йому покарання у виді сплати штрафу в дохід держави у розмірі 850 грн..

Інший автоперевізник засуджений Тернопільським міськрайонним судом за ч.1 ст. 172, ч.1 ст. 366 КК України до сплати штрафу в дохід держави у розмірі 850 грн.. за те, що уклав трудові договори з трьома працівниками значно пізніше, ніж вони фактично почали у нього працювати, а з одним із водіїв взагалі не уклав письмового договору.

Крім цього, Тернопільським міськрайонним судом розглянуто кримінальну справу стосовно ще одного автоперевізника. Керівника підприємства засуджено за ч.1 ст. 172, ч.1 ст. 366 КК України до сплати штрафу в дохід держави у розмірі 850 грн.. за використання праці 4-ох працівників без оформлення трудових договорів, а також – за виплату зарплати працівникам із порушенням встановлених законодавством строків – замість 2-ох разів лише один раз на місяць.

На сьогодні Тернопільським транспортним прокурором Олегом Цимбалюком порушено аналогічні кримінальні справи стосовно ще трьох автоперевізників. Досудове слідство щодо одного з них вже завершено і його позбавлено ліцензії на право здійснення пасажирських перевезень, а відносно двох інших – слідство ще триває, повідомила “Про все”  прес-служба прокуратури області

Керівник обласної ДАІ Віктор Пак – про сумні цифри, нові закони і найближчі плани

Тернопільський державний телеканал ТТБ став рупором комуністів і закликає до проведення «червоного терору»